Frenkie oogst ondanks doelpunt niet louter lof in Spaanse media

6 november 2022, 11:59

Frenkie de Jong maakte zaterdagavond tegen Almería zijn tweede doelpunt van het seizoen. Spaanse media hebben de middenvelder van FC Barcelona de laatste tijd echter wel beter zien spelen.

Sport beoordeelt het optreden van De Jong tegen Almería met een 6. Van de basisspelers krijgt alleen Robert Lewandowski (5) een lager cijfer. 'De fout die Barcelona bijna de 0-1 kostte, maakte hij goed door het tweede doelpunt van de wedstrijd te maken. Hij was attent bij de rebound,' wordt er geschreven.

Ook Mundo Deportivo haalt de fout die De Jong in de eerste helft maakte aan. De Oranje-international gaf in een poging de bal terug te spelen naar Marc-André ter Stegen Almería-aanvaller Largie Ramazani een grote kans. 'Daar herstelde hij zich van en daarna speelde een goede wedstrijd, wat resulteerde in de beslissing in de wedstrijd.'

L'Esportiu de Catalunya vindt dat De Jong een 'complete wedstrijd' speelde. Ook de regionale krant benoemt de fout die de Nederlandse middenvelder in de eerste helft maakte, maar stelt tegelijkertijd dat De Jong met zijn beweeglijkheid zijn medespelers altijd een afspeelmogelijkheid gaf.

Lees ookVan Basten: "Tot dat niveau moet Frenkie zich niet verlagen"

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen