Xavi komt met hoopgevende woorden over Memphis richting WK

8 november 2022, 12:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Nederland hoeft niet te vrezen voor de afwezigheid van Memphis Depay. De aanvaller van FC Barcelona moet ook de laatste competitiewedstrijd van het kalenderjaar aan zich voorbij laten gaan vanwege een dijbeenblessure, maar lijkt op tijd fit voor het WK in Qatar. Volgens Spaanse media zou Memphis inmiddels naar Nederland zijn afgereisd om zich daar voor te bereiden op het wereldkampioenschap.

Dat heeft zijn coach Xavi bevestigd op de persconferentie richting het duel met Osasuna, dat Memphis vanwege aanhoudende klachten laat schieten. "Hij blijft niet langer buiten de selectie met het oog op het WK, hij heeft echt last van zijn blessure", aldus Xavi over Memphis. "Maar deelname aan het WK komt niet in gevaar." Datzelfde geldt volgens de coach voor Jules Koundé.

Memphis speelde in september voor het laatst voor FC Barcelona. Tijdens een trip met het Nederlands elftal moest Memphis geblesseerd naar de kant. Ook daarvoor was de aanvaller geen vaste waarde bij de Catalaanse grootmacht. De 28-jarige spits speelde dit seizoen pas 183 minuten in het shirt van FC Barcelona. Daarin was hij eenmaal trefzeker.

Oranje

Een snel herstel zou goed nieuws betekenen voor bondscoach Louis van Gaal. Memphis is een van de belangrijkste spelers van Oranje, dat zich komende maand voor de eerste keer ooit tot wereldkampioen hoopt te kronen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als we op Memphis moeten hopen als land . Die wordt ook met de minuut belangerijker gemaalt als dat hij is . Oefenwedstrijden ,nationsleague ,kwalificatie wedstrijden is hij er wel. Maar tegen tsjechie zag je hem niet

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen