Van Persie hoopt volgende stap naar 'droombaan' te zetten

8 november 2022, 15:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In een interview op het YouTube-kanaal van Joe Cole voor BT Sport heeft Robin van Persie zijn ambitie als trainer uitgesproken. De topscorer aller tijden van het Nederlands elftal hoopt komende zomer te worden toegelaten tot de cursus UEFA Pro, het hoogst haalbare trainersdiploma. Met dat papiertje op zak zou hij zijn droom kunnen verwezenlijken: hoofdtrainer worden van Feyenoord

"Ik ben als kind opgegroeid met Feyenoord", zegt Van Persie die momenteel de Onder-16 van de Rotterdamse club onder zijn hoede heeft. "Ik zou het geweldig vinden om ooit trainer van Feyenoord te worden." Cole vraagt vervolgens of de huidige Feyenoord-trainer Arne Slot zich al zorgen moet maken, maar die suggestie lacht Van Persie weg: "Hij weet dat ik niet gevaarlijk voor hem ben, integendeel!"

Cole is opvallend goed op de hoogte van de loopbaan van Van Persie. Zo vraagt hij onder meer naar de periode die Van Persie doormaakte bij Excelsior. "Ik heb daar van mijn vijfde tot mijn dertiende gespeeld, daarna kwam Feyenoord", vertelt Van Persie, die in 2002 de UEFA Cup met Feyenoord won. "Ik was de laatste van mijn generatie die een kans kreeg in het eerste", herinnert Van Persie zich, die uiteindelijk de overstap naar Arsenal maakte. Daar leerde hij van trainer Arsene Wenger en toenmalige wereldtoppers als Dennis Bergkamp en Thierry Henry alles wat hij nodig had om zelf een succesvolle loopbaan in de top van het voetbal te hebben. 

Cole vraagt aan het eind van het interview of Van Persie ergens spijt van heeft, en krijgt op die vraag een eerlijk antwoord van de oud-aanvaller. "Als ik terugkijk op mijn loopbaan, dan zou ik willen dat ik als veertien- of vijftienjarige al de mindset had die ik later bij Arsenal vond", zegt Van Persie. "Dan was ik veel eerder zo goed geweest als ik later was." Het antwoord op de vraag welke wedstrijd uit zijn loopbaan hij het liefst overnieuw zou willen spelen is minder verrassend: "De WK-finale van 2010..."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Succes Robin

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen