Eremenko mag niet spelen tegen Tsjechië

11 oktober 2005, 03:00

Finland moet het in de laatste kwalificatie-interland voor het WK voetbal tegen Tsjechië stellen zonder de trefzekere middenvelder Aleksei Emerenko. De Finse bond maakte maandag bekend dat de Finse politie een onderzoek naar de speler heeft lopen. Wat Emerenko precies heeft uitgespookt, is niet bekendgemaakt.

De Finse voetbalbond bracht maandag alleen naar buiten dat Emerenko in de nacht van zaterdag op zondag tegen de gedragsregels heeft gehandeld. Finland verloor zaterdag het kwalificatieduel tegen Roemenië met 0-1. "De bond en de technische staf denken niet dat de speler zich kan focussen op het duel met Tsjechië", liet de bond weten.

Volgens tabloid Ilta-Sanomat was de middenvelder van Lecce zaterdag in de late uren betrokken bij een auto-ongeluk. De krant meldt dat de vriendin van Emerenko de wagen bestuurde en op twee betonnen palen knalde. De vriendin zou worden verdacht van rijden onder invloed.

Finland heeft geen kans meer op kwalificatie voor het WK, maar voor Tsjechië is het duel cruciaal. De Tsjechen moeten na het verlies tegen Oranje winnen om naar de play-offs te gaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen