Messi spreekt na verrassend verlies: "Hier zijn geen excuses voor"

22 november 2022, 15:46   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Argentinië verloor dinsdag de eerste groepswedstrijd verrassend van Saoedi-Arabië. En dus kende Lionel Messi een valse start in de jacht op zijn eerste wereldtitel die de bekroning op zijn fabuleuze loopbaan moet worden. Tegenover Argentijnse media heeft hij inmiddels een eerste reactie afgegeven.

"Hier zijn geen excuses voor", begon Messi. Het spel van Saoedi-Arabië verraste hem en zijn teamgenoten niet. "We wisten dat ze zo zouden spelen, maar we waren te gehaast", analyseerde de 35-jarige aanvaller van Paris Saint-Germain. "We voelden ons uiteindelijk niet zo comfortabel op het veld als we gewend zijn."

Lees ook: Waarom nederlaag van Argentinië positief kan zijn voor Oranje

Gevraagd hoe het nu verder moet met de WK-kansen van zijn land is Messi duidelijk. "Dit is het moment om verenigder te zijn dan ooit. We hadden dit niet verwacht, maar het hangt van onszelf af." Aanstaande zaterdag spelen de Argentijnen hun tweede groepswedstrijd tegen Mexico. Wordt die ook niet gewonnen, dan is de achtste finale ver weg voor de ploeg van bondscoach Lionel Scaloni.

Scaloni aangeslagen

De oefenmeester was zichtbaar aangeslagen na de onverwachte nederlaag. "Dit doet veel pijn", gaf hij toe op de persconferentie na afloop van het duel. "We hebben nu geen andere keuze dan opstaan." Hij behoudt het vertrouwen in zijn spelers. "We moeten twee wedstrijden winnen en dat gaat ons lukken ook." Na de confrontatie met de Mexicanen wacht volgende week woensdag het afsluitende duel tegen het Polen van Robert Lewandowski.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Ronnie
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ach ja, Nederland verloor ook zijn eerste wedstrijd op het EK in 1988...

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Sta je daar met je stoere goudkleurige voetbalschoenen. Wat een afgang. Prachtig.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen