Saudi-Arabië moet verdediger missen na heftige botsing

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

23 november 2022 – Saoedi-Arabië zorgde dinsdag voor de grootste stunt op het WK tot dusverre toen het Argentinië op sensationele wijze versloeg. In de blessuretijd van het duel ging verdediger Yasser Al-Shahrani bewusteloos naar de grond na een botsing met zijn eigen doelman Mohamed Al-Owais. Woensdag werd bevestigd dat het WK voor Al-Shahrani ten einde is. 

Saudi-Arabië moet verdediger missen na heftige botsing

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De verdediger ging met een brancard van het veld na de botsing. Direct werd gevreesd voor een serieuze verwonding. Die vrees was terecht, zo blijkt een dag later. De 30-jarige verdediger heeft zowel zijn kaak als zijn jukbeen gebroken bij het incident. Daarnaast was sprake van interne bloedingen, waaraar hij inmiddels met succes geopereerd is. 

Saoedi-Arabië heeft bevestigd dat Al-Shahrani door de gevolgen van de botsing niet meer in actie komt op het WK. Ook de verdediger zelf heeft via Twitter inmiddels een boodschap aan zijn landgenoten overgebracht (zie hieronder). Saoedische media schrijven dat kroonprins Mohammed Bin Salman opdracht heeft gegeven om de ongelukkige verdediger per privé-vliegtuig over te laten brengen naar Duitsland, waar hij verder aan zijn herstel zou kunnen werken. 

Voor de Saoedi's is het WK nu al meer dan geslaagd. Tegen de Argentijnen boekte het pas de vierde WK-zege, terwijl het al voor de zesde keer deelneemt aan de mondiale eindronde. Alleen in 1994 wist het de poulefase door te komen door in de groep waar ook Nederland deel van uitmaakte te winnen van Marokko en België. In de achtste finale was Zweden vervolgens te sterk. Om de zege op Argentinië goed te kunnen vieren is woensdag uitgeroepen tot nationale feestdag. 

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd