Portugal
0 – 0
Zwitserland

Oranje kan profiteren van zwakke plek Ecuador: "Lekker counteren"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

25 november 2022 – Ecuador is vanmiddag om 17.00 uur de tweede WK-tegenstander van het Nederlands elftal. De ploeg staat net als Oranje op drie punten na de 2-0 overwinning op Qatar, maar geldt desondanks nog steeds als een relatief onbekende tegenstander. Sjors Ultee analyseerde de ploeg en vertelde wat Nederland kan verwachten. 

Oranje kan profiteren van zwakke plek Ecuador: "Lekker counteren"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Ecuador staat bekend als een ploeg die heel goed in de counter is, met veel snelheid. Echt een stugge ploeg", begon de SC Cambuur-trainer zijn analyse bij de NOS. "De bondscoach heeft het systeem wel een beetje veranderd. Voorheen speelde Ecuador altijd 4-3-3, maar tegen Qatar speelden ze voor het eerst met twee spitsen. Dat ging best leuk. Wat verder opvalt, is dat Ecuador heel vaak de nul houdt. De laatste zeven wedstrijden op rij al. Maar ze scoren ook heel weinig."

De mogelijkheid bestaat dan ook dat Ecuador vol voor een 0-0 gelijkspel zal gaan. "De vraag is wat ze tegen Nederland willen. Ecuador heeft al drie punten gepakt. Als ze dan tegen Nederland gelijkspelen, zouden ze in principe in hun laatste wedstrijd tegen Senegal genoeg hebben aan een punt. Dat kan meespelen: een gelijkspel tegen Oranje is dan een grote stap naar de volgende ronde."

Kansen voor Oranje
Nederland zelf zal volgens Ultee vooral moeten profiteren van de slechte bezetting op het middenveld van Ecuador. "De twee verdedigende middenvelders, Jhegson Méndez en Moisés Caicedo, zakken heel graag uit om achterin te helpen in de opbouw. De extra middenvelder, Michael Estrada, staat heel erg in de buurt van de spits. Het team valt daardoor in twee delen uit elkaar. Daardoor ontstaat er een gat in de as. Qatar deed daar weinig mee, maar als Nederland er in zo'n situatie in slaagt de bal te veroveren, hebben ze heel veel ruimte in het midden van het veld. Dat is lekker counteren."

Lees ook: Vermoedelijke basiself Oranje: Van Gaal kiest twee nieuwe namen

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd