Szczesny wedde met Messi over penalty: "Maar ik ga niet betalen"

1 december 2022, 08:00

Wojciech Szczesny was woensdagavond ondanks een 2-0 nederlaag belangrijk voor Polen tegen Argentinië. De ervaren doelman stopte in de eerste helft een strafschop van Lionel Messi en hielp zijn ploeg op doelsaldo naar de volgende ronde. Na de wedstrijd kon Szczesny zijn gelukt niet op.

De Argentijnen kregen tegen Polen een zeer goedkope strafschop nadat Messi ongelukkig in het gezicht werd geraakt door Szczesny. De sluitpost was overtuigd dat scheidsrechter Danny Makkelie geen penalty zou toekennen. "Ik stond voor de penalty met Messi te praten en zei dat we voor 100 euro konden wedden dat de scheidsrechter hem niet ging geven. Ik vond dit zeker geen strafschop", aldus Szczesny na de wedstrijd tegenover het Noorse medium TV 2 Sport.

Lees ook: 'Van Boekel brengt hier Makkelie volstrekt onnodig in problemen'

Makkelie besloot na het bekijken van de beelden dat bal toch op de stip ging. "Ik heb mijn weddenschap tegen Messi dus verloren. Ik weet niet eens of dat wel mag op een WK, misschien wordt ik nog gestraft, maar daar geef ik nu weinig om. En ik ga zeker niet betalen", vertelde Szczesny lachend. "Dit is een mooi moment in mijn loopbaan, het WK is het hoogst haalbare. Maar bij dit soort momenten heb je ook een hoop geluk nodig", voegde hij nog toe bij RAI Sport.

Polen treft nu Frankrijk

Uiteindelijk moest Szczesny toch twee tegentreffers toestaan, maar dat was niet fataal voor de Polen. De ploeg van bondscoach Czeslaw Michniewicz hield Mexico namelijk op basis van doelsaldo achter zijn en plaatste zich zo voor de achtste finales. Daarin zal Polen uit een ander vaatje moeten gaan tappen. Aanstaande zondag wacht om 16.00 uur namelijk een ontmoeting met regerend wereldkampioen Frankrijk. Dat duel vindt plaats in de hoofdstad Doha.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Richard
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

gewoon betalen Tjesnie, Messi kan het goed gebruiken

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen