Erger dan Calciopoli? 'Nieuwe degradatie dreigt voor Juventus'

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

6 december 2022 – Het onderzoek dat momenteel loopt naar mogelijke financiële malversaties bij Juventus kan grote gevolgen hebben voor de club uit Turijn. Dat meldde een vooraanstaand sportrechtadvocaat maandag tegenover Rai Uno. Mattia Grassani sloot niet uit dat de club opnieuw gedwongen terug wordt gezet naar de Serie B. 

Erger dan Calciopoli? 'Nieuwe degradatie dreigt voor Juventus'

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat zou een herhaling van het Calciopoli-schandaal uit 2006 betekenen. Destijds werd de Oude Dame bestraft voor het beïnvloeden van de aanstselling van scheidsrechters. Als gevolg daarvan werd de club daarop een divisie teruggezet én werden de landstitels van de seizoenen 2004-2005 en 2005-2006 bovendien afgenomen. Toch zouden de misstanden van dit jaar mogelijk nog erger zijn dan die van vijftien jaar geleden, denkt Grassani. 

"Ik denk dat dit het zwaarste onderzoek in de geschiedenis van Juventus is, nog meer dan dat van Calciopoli in 2006", zegt Grassani onder meer. "Juve riskeert meer dan een boete of een bescheiden straf. De wet schrijft voor dat de club die met oneigenlijke middelen deelneemt aan de Italiaanse competitie hiervan kan worden uitgesloten, voor straf kan degraderen en bovendien kan de club behaalde titels worden afgenomen", vervolgt Grassani. 

Het onderzoek spitst zich toe op de salarisbetalingen van de afgelopen jaren en de financiële kant van een aantal transfers van de Italiaanse club. Zo zou in de jaarcijfers aangegeven zijn dat spelers vier maanden lang geen salaris zouden hebben ontvangen tijdens de coronaperiode, terwijl dat in het geheim wel gebeurd zou zijn. Ook zou de club gesjoemeld hebben met de hoogte van transfersommen om de jaarcijfers te verfraaien. De UEFA doet inmiddels onderzoek naar de gang van zaken bij de club. 

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd