Gakpo spreekt voorkeur voor positie uit: "Voel me daar vrijer"

7 december 2022, 08:57

Cody Gakpo is met drie doelpunten in de groepsfase voorlopig topscorer van Oranje op het WK. Bondscoach Louis van Gaal gebruikt hem in de laatste duels als aanvalspartner van Memphis Depay, maar daar gaat de voorkeur van de PSV'er niet naar uit. 

"Voor mij is het belangrijk dat ik met mijn gezicht naar het doel van de tegenstander in actie kom", zegt Gakpo in een interview met De Telegraaf. "Dan kom ik in mijn kracht." Hij hoopt dan ook opnieuw de kans te krijgen in de rol achter de beide spitsen, waar Van Gaal de laatste wedstrijden koos voor Davy Klaassen. "In de spits sta je toch wat meer met je rug naar de goal. Dat is niet echt mijn kwaliteit. Zeker in dit systeem voel ik me op 10 toch wel wat vrijer."

Eerder sprak Memphis Depay zich ook al uit over zijn gewenste samenstelling van de aanval van Oranje. Hij gaf aan het liefst met Steven Bergwijn naast zich te spelen, met Gakpo daarachter. Van Gaal toonde zich niet gelukkig met de uitlatingen van Depay, al zorgde de bondscoach er wel voor dat het incident niet tot onrust leidde rond het Nederlands elftal. 

Tegen Argentinië zou de rol van Gakpo weleens anders kunnen zijn dan in de wedstrijd tegen de Verenigde Staten. "Of er door Lionel Messi grote ruimtes op het middenveld ontstaan? Dat gaan we analyseren. Om te bekijken hoe we die ruimtes het beste kunnen aanvallen." Gakpo reageert ook op de spelers van Australië, die al voor hun achtste finale tegen de Argentijnen op de foto wilden met Messi. "Ik denk dat wij als Nederlands elftal zo ver zijn dat we dat nooit zullen doen. Wij gaan er gewoon alles aan doen om die kwartfinale te winnnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen