'Geen Livakovic maar huurling als Neuer-vervanger naar Bayern'

14 december 2022, 19:32

Bayern München ziet zichzelf ineens geconfronteerd met een probleem onder de lat. Eerste keus Manuel Neuer (36) komt dit seizoen niet meer in actie omdat hij tijdens het skiën zijn been brak. Als vervanger werd Der Rekordmeister gelinkt aan de Kroatische WK-uitblinker Dominik Livakovic, maar de club lijkt de voorkeur te hebben om Alexander Nübel terug te halen. 

Nübel staat al onder contract bij de Beierse club, maar wordt dit seizoen voor het tweede jaar op rij verhuurd aan AS Monaco. De doelman werd in 2020 aangetrokken door Bayern, dat hem destijds transfervrij overnam van Schalke 04. Afgelopen zomer had Bayern nog de kans om het huurcontract na één seizoen kostenloos te verbreken, maar als het dat deze winter alsnog wil doen zal het daarvoor een vergoeding aan de Monegeasken moeten overmaken. 

De club uit het vorstendom zit bepaald niet te wachten op het vertrek van Nübel. Met de 26-jarige doelman staat de club voorlopig zesde in de Ligue 1, maar hoopt het in het restant van het seizoen nog een gooi te doen naar een plaats die recht geeft op Europees voetbal. Na vijftien wedstrijden bedraagt de achterstand op Rennes, dat derde staat, slechts vier punten. Bovendien is Monaco na de winterstop nog actief in de Europa League, waarin het Bayer Leverkusen zal treffen. 

Mocht Nübel eerder terugkeren dan zou hij dat mogelijk alleen doen als hij voor de lange termijn als eerste doelman zal worden gezien. Een nieuwe reserverol achter Neuer in het volgende seizoen ziet hij niet zitten, zo weet het Duitse blad Kicker te melden. Of Bayern hem die toezegging kan doen is nog maar de vraag, aangezien Neuer al sinds 2011 de eerste keus is in de Allianz Arena.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen