Dit verdienen Ajax, PSV en Feyenoord aan de WK-gangers

15 december 2022, 13:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Een zevental Eredivisieclubs heeft met een lach op het gezicht kunnen kijken naar het WK in Qatar. Dankzij (voormalig) spelers die actief zijn geweest op dit wereldkampioenschap, verdiende de clubs gratis geld. De bedragen zijn afhankelijk van de prestaties van de landen. Voor iedere dag dat een speler actief was op het WK ontving de club een kleine tienduizend euro. Ajax is met iets meer dan drie miljoen euro de absolute kampioen als het gaat om WK-verdiensten.

De FIFA stelde de regels dat wanneer een speler in de WK-kwalificatie voor een club speelt, die ook recht heeft op een vergoeding tijdens het eindtoernooi. De finale halen betekende een maximale bonus van maar liefst zo'n 350.000 euro. Nederland haalde de kwartfinale, waardoor de totale verdiensten per speler zo'n 260.000 euro zijn zijn. Dit bedrag wordt verdeeld aan de clubs waar de desbetreffende speler de afgelopen drie seizoenen onder contract stond. 

5,5 miljoen

In totaal verdienden de Eredivisieclubs maar liefst 5,3 miljoen over het hele WK. Achttien spelers van Ajax kwamen in aanmerking voor de vergoeding: dat leverde de Amsterdammers in totaal 3,01 miljoen euro op. Zeven PSV'ers volgen op ruime afstand met 882.000 euro. Feyenoord maakte de topdrie compleet met iets meer dan zeven ton. De Rotterdammers verdiende geld aan vijf spelers, onder wie Steven Berghuis.

Mooie bonus

Voor vier andere clubs is de vergoeding eveneens een mooi extra zakcentje. Met name AZ zal genoten hebben van de prestaties van Marokko. Dankzij oud-speler Zakaria Aboukhlal schreef de Alkmaarse club onverwachts 225.000 euro bij op de begroting. Andries Noppert bezorgde Go Ahead Eagles (131K) en sc Heerenveen (87K) een lekkere bonus, terwijl Remko Pasveer Vitesse nog ruim 87 duizend euro cadeau deed.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen