Xavi hoopt Busquets tóch langer te behouden voor FC Barcelona

25 december 2022, 17:50

Hoewel zowel de clubleiding als de selectie van FC Barcelona zich inmiddels lijken te hebben neergelegd bij een spoedig vertrek van Sergio Busquets (34) wil zijn trainer Xavi Hernández de middenvelder graag langer aan zich binden. Dat schrijft de Spaanse krant AS.

Busquets komt al zijn hele loopbaan uit voor de club waar zijn vader in de jaren '90 het doel verdedigde in de periode van Johan Cruijff als trainer. Aankomende zomer loopt zijn contract af. Algemeen wordt aangenomen dat Busquets zijn loopbaan wil beëindigen in de Amerikaanse MLS. Het Inter Miami van David Beckham geldt als mogelijke bestemming voor de 143-voudig Spaans international. 

Xavi zou zijn voormalige ploeggenoot echter willen bewegen om zijn periode bij Barcelona met een extra jaar te verlengen. Daarbij wil hij wel meedenken met de Amerikaanse plannen van Busquets. Xavi wil namelijk voorstellen dat Busquets tot en met de winter van 2023 aanblijft in Camp Nou, waarna hij alsnog naar Miami zou kunnen overstappen. Aangezien het voetbalseizoen daar in januari begint zou hij dan niet midden in het lopende seizoen bij zijn nieuwe club beginnen.

Opvolger

Mocht Busquets zwichten voor de woorden van zijn trainer dan schuift Barcelona de vraag over zijn opvolger mogelijk wat verder voor zich uit. De club beschikt met Frenkie de Jong over een speler die op de meest teruggetrokken positie voor de defensie uit de voeten kan, maar Xavi ziet in de Nederlander meer een optie voor de meer aanvallende posities op het middenveld. De club wordt tevens in verband gebracht met de aankomende zomer transfervrije N'Golo Kanté (Chelsea), maar die lijkt te gaan kiezen tussen een langer verblijf in Engeland of een overgang naar het Saudische Al-Nassr, zo werd eerder vandaag bekend.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen