Ten Hag zet Manchester United naar zijn hand: weer royale zege

27 december 2022, 22:54

Erik ten Hag heeft de WK-stop goed gebruikt om Manchester United verder naar zijn hand te zetten. Na de reguliere zege in de League Cup had de oefenmeester met zijn elftal dinsdagavond met de rentree in de Premier League weinig moeite met Nottingham Forest: 3-0. Net als zoals de laatste tijd was Marcus Rashford met een goal en assist de grote man bij The Red Devils.

De aanvaller die voor en tijdens het wereldkampioenschap in Qatar al in grootse vorm was en ook bij zijn rentree na het WK in de League Cup vorige week meteen scoorde, opende op Old Trafford eveneens de score tegen de nummer negentien van Engeland. Daar had ook Ten Hag – die met Luke Shaw als centrale verdediger achterin behoorlijk moest puzzelen – een hand in. Rashford schoot namelijk raak uit een ingestudeerde hoekschop.

Niet veel later gaf de aanvaller de eindpass op Antony Martial, die met enig fortuin twee minuten later binnenschoot van buiten het zestienmetergebied. Daarmee was het duel gespeeld, mede omdat de aansluitingstreffer van de bezoekers op slag van rust afgekeurd werd vanwege buitenspel. En met een voorsprong de rust ingaan op eigen veld, betekent vrijwel altijd zeker en in elk geval geen nederlaag (zie onder).

Bekijk hier de doelpunten van Manchester United tegen Nottingham Forest

Ten Hag drukt stempel

Na de thee viel Donny van de Beek nog in: hij was dichtbij een assist, maar zag Gernacho een door hem gecreëerde grote kans om zeep helpen. In het eerste bedrijf had basisklant Tyrell Malcia al de paal geraakt, al speelde de back verder ietwat ongelukkig. Naast Rashford was ook controleur Casemiro, van wie Ten Hag het zo belangrijk vond dat hij naar Manchester United kwam, een van de absolute uitblinkers.

Met opnieuw een clean sheet, gedegen veldspel, een ingestudeerde hoekschop en een invaller die een doelpunt maakt (Fred, zie onder) drukt Ten Hag zijn stempel meer en meer op Manchester United. De WK-stop kwam hem in dat kader wellicht niet eens slecht uit. Dat er in de breedte nog wel iets bij mag, wordt bevestigd doordat Shaw centraal achterin stond en er amper aanvaller op de bank zaten naast Ten Hag. Desondanks heeft de coach volop uitzicht op een plek bij de eerste vier: trekt hij de huidige vorm door?