Slot: "Terughalen Wijnaldum of De Vrij absoluut niet realistisch"

1 januari 2022, 20:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord-trainer Arne Slot wordt een week voordat de Eredvisie weer van start gaat geplaagd door blessureleed in zijn selectie. Verschillende oud-spelers als Stefan de Vrij en Gerginio Wijnaldum worden her en der voorzichtig gelinkt aan een terugkeer in Rotterdam, maar de oefenmeester haalt voorlopig een streep door beide namen. 

"Wij moeten het hebben van clubliefde, we kunnen nooit in de buurt komen van salarissen die spelers nu nog bij topclubs verdienen. Daarom zijn de namen van De Vrij en Wijnaldum op dit moment voor beide partijen absoluut niet realistisch", zegt de trainer in gesprek met het Algemeen Dagblad. Toch lukte het Feyenoord in het vrij recente verleden wel om Dirk Kuyt en Robin van Persie te verleiden tot een terugkeer in De Kuip. "Dirk en Robin hadden ook een enorme clubliefde", beseft Slot. "Misschien was de financiële positie toen ook beter", denkt hij. 

Toch beseft Slot zich terdege dat oud-spelers met ervaring in de absolute top een grote meerwaarde kunnen hebben voor de club. "Ergens in de toekomst moeten we spelers kunnen aantrekken die prijzen hebben gewonnen", zegt hij. De Vrij (30) is komende zomer transfervrij maar heeft de laatste maanden weer geregeld een basisplaats bij Internazionale. Wijnaldum (32) stapte afgelopen seizoen van Liverpool over naar AS Roma maar ligt er sinds augustus uit met een zware knieblessure die hem ook het WK in Qatar kostte.

Aursnes

De plannen op de transfermarkt die Feyenoord voor deze winter had kunnen door de recente ontwikkelingen voor een belangrijk deel in de koelkast, geeft Slot toe. "In de winterstop was het ons idee om het elftal te versterken. Om de positie van de vertrokken Fredrik Aursnes nog eens te bekijken", schetst hij de strategie die de club voor ogen had. Door het voorlopig wegvallen van Gernot Trauner en Quinten Timber wordt het echter zaak om op hun posities iemand te vinden. "Nu zitten we helaas in een situatie dat we hooguit spelers vinden die gelijkwaardig zijn aan Timber en Trauner. En in het allermooiste geval net iets beter zijn dan die jongens", verzucht Slot.

Lees ook: Weer slecht nieuws voor Feyenoord: 'Timber maanden afwezig'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen