Magie van de FA Cup: Premier League-clubs verslikken zichzelf in underdogs

8 januari 2023, 00:15

De FA Cup brengt altijd spektakel met zich mee en de derde ronde van dit seizoen is geen uitzondering. Het indrukwekkende Newcastle United, dat het momenteel geweldig doet in de Premier League, struikelde zaterdagavond over Sheffield Wednesday uit de League One. 

Pas na een klein uur spelen werd de score geopend bij Sheffield tegen Newcastle, in het voordeel van de thuisploeg. Tien minuten later was het feestje compleet nadat Josh Windass met zijn tweede van de avond zijn ploeg op 2-0 zette. De treffer van Bruno Guimaraes namens Newcastle was slechts een eretreffer, want The Magpies keerden met een bekeruitschakeling terug naar huis. 

Lees ook: Krankzinnige bekerronde in Frankrijk: amateurs stunten tegen Ligue 1-clubs

Overige stunts

Nottingham Forrest is via de play-offs gepromoveerd naar de Premier League, maar de FA Cup blijkt ook voor de promovendus een andere koek. De ploeg van trainer Steven Cooper werd op bezoek bij Championship-laagvlieger Blackpool met 4-1 afgedroogd. Ook voor Premier League-club Bournemouth zit het toernooi er op. Het Burnley van trainer Vincent Kompany draait als een tierelier in de Championship en mag ook na vanavond blijven dromen van bekersucces. Er werd met 4-2 gewonnen op bezoek bij Bournemouth. 

Wrexham - de club van Hollywood-sterren Ryan Reynolds en Rob McElhenney - bekert ook een ronde verder. De club komt uit op het vijfde niveau en ging op bezoek bij Coventry, dat net als Burnley uitkomt op het tweede niveau. Al na een uur spelen lagen er vier Wrexham-treffers in het netje en was een nieuwe bekerdroom geboren, het werd uiteindelijk 3-4 voor de sterrenclub. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen