'Barcelona wil flop Kessié ruilen voor Kroatische Marathonman'

14 januari 2023, 14:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Afgelopen zomer kwam Franck Kessie nog vol vertrouwen binnen bij FC Barcelona. De Ivoriaan kwam transfervrij over van AC Milan waarmee hij in het seizoen daarvoor de Italiaanse titel had weten te winnen. Een half jaar en een handvol wedstrijden later dreigt zijn Spaanse avontuur echter alweer voorbij te zijn. 

De Catalaanse club zou namelijk niet onwelwillend tegenover een vertrek van de 26-jarige middenvelder staan. Daarbij lonkt een terugkeer naar Milaan, want Barcelona zou Kessié als ruilmiddel zien in een deal waarbij Internazionale-middenvelder Marcelo Brozovic de omgekeerde weg moet bewandelen. De dertigjarige Brozovic staat al sinds 2015 onder contract bij Inter en was op de voorbije twee wereldkampioenschappen ook van instrumentaal belang voor Kroatië, waarmee hij achtereenvolgens tweede (in 2018) en derde (in 2022) wist te worden.

Het zou een prima oplossing voor Kessié zijn, die in Camp Nou de concurrentiestrijd lijkt te hebben verloren. Sergio Busquets, Pedri, Gavi én Frenkie de Jong staan boven hem in de pikorde. Ook een mogelijk vertrek van Busquets, die zijn contract dat aan het einde van dit seizoen afloopt nog altijd niet verlengd heeft, zou weinig aan die situatie veranderen. Barcelona wordt al geruime tijd aan verschillende potentiële vervangers voor de routinier gelinkt maar Xavi ziet in Kessié geen kandidaat voor zijn positie.

Marathon Man

Brozovic maakte op het voorbije WK in Qatar nog grote indruk op het middenveld van Kroatië, dat beslag legde op het brons. In de achtste finale tegen Japan legde hij een afstand van liefst 16.7 kilometer af. Daarmee brak hij zijn eigen WK-record, dat hij vier jaar eerder tegen Rusland op 16.3 kilometer had gezet. Een opvallende statistiek voor een speler die wel van een sigaretje op zijn tijd houdt, zo bleek uit verschillende foto's die op dat moment opdoken.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen