'Lange schorsing dreigt voor Tannane na rode kaart tegen Vitesse'

16 januari 2023, 13:19   Bijgewerkt: 16 januari 2023, 14:53

Als het aan de aanklager betaald voetbal ligt, moet Oussama Tannane de eerstvolgende drie wedstrijden aan zich voorbij laten gaan. De middenvelder van NEC werd zondagmiddag tijdens de Gelderse derby met rood van het veld gestuurd.

De aanklager betaald voetbal heeft Tannane een schikkingsvoorstel gedaan van vier wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk. Dat schrijft De Telegraaf althans. Tannane werd gisteren al in de eerste helft van de Gelderse derby in Arnhem naar de kleedkamer gestuurd nadat hij in een duel met Kacper Kozlowski een slaande beweging had gemaakt. Na kort overleg met zijn assistent toonde scheidsrechter Danny Makkelie de middenvelder van NEC de rode kaart. Tannane en zijn club hebben tot 14.00 uur de tijd om te reageren op het schikkingsvoorstel.

NEC-trainer Rogier Meijer reageerde na afloop van het duel tussen Vitesse en NEC (0-0) al op de rode kaart voor Tannane. "Het moment zelf heb ik nauwelijks gezien. Ik sta er zestig meter vandaan. Er is een opstootje en dan komt hij in de situatie dat Makkelie rood kan geven. Dat was niet slim. Een verklaring voor de actie van Tannane heb ik verder niet." Door de rode kaart voor Tannane moest NEC zich in het vervolg van de wedstrijd focussen op verdedigen. De middenvelder, dit seizoen een van de smaakmakers bij de Nijmegenaren, hoeft geen disciplinaire straf te verwachten. "We gaan komende week wel even zitten voor een kopje koffie", zei Meijer.

Lees ook: Vrees NEC komt uit: Tannane pakt vroeg rood na slaande beweging in derby

Mocht het schikkingsvoorstel worden omgezet in een definitieve schorsing, mist Tannane de eerstvolgende competitiewedstrijden tegen FC Emmen, Feyenoord én Sparta Rotterdam. NEC staat momenteel op de negende plaats, met vijf punten minder dan sc Heerenveen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen