Orkun Kökcü kijkt uit naar weerzien met Berghuis: "Waarom niet?"

18 januari 2023, 11:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Orkun Kökcü heeft zin in de wedstrijd tegen zijn ex-ploeggenoot Steven Berghuis. De middenvelder en de aanvaller speelden samen in het shirt van Feyenoord, maar inmiddels is Berghuis te bewonderen bij Ajax. De aanvoerder van Feyenoord weet dat er onderling weinig haat en nijd is.

Kökcü kijkt uit naar het treffen met Berghuis. "Ja, waarom niet?", vraagt de middenvelder zich hardop af in gesprek met Voetbal International. Kökcü en Berghuis hadden het wel eens met elkaar aan de stok in Rotterdam-Zuid. "Ik bots met zo veel spelers tijdens trainingen. Dat hoort erbij als je scherp traint, hè. De buitenwereld maakt er vervolgens altijd iets groots van. De spelers van Feyenoord en Ajax hebben juist geen hekel aan elkaar, er is veel respect, we kennen elkaar door en door."

Lees ook: Géén transfer Feyenoord-captain Kökcü: "Niemand meer verkopen"

Feyenoord begint als koploper van de Eredivisie aan de wedstrijd tegen Ajax. De Rotterdammers worden getipt als titelkandidaat, maar er wacht tegelijkertijd een loodzwaar programma. De komende weken speelt Feyenoord ook tegen onder meer directe concurrenten FC Twente, PSV en AZ. "We staan nú bovenaan. Als we daar over een maand nog steeds staan, durf ik te zeggen dat we een goede kans maken. We moeten nu bescheiden blijven, hard werken en geloven dat het kan."

Feyenoord - Ajax

Kökcü won nog nooit een Klassieker en trok lering uit een recente nederlaag van Feyenoord. "Het wordt dus tijd dat ik een keer win, hè. Grote wedstrijden moet je winnen, daarom deed het verlies van de Conference League-finale zo'n pijn. Nee, ik heb geen moeite erop terug te kijken, het is vooral een harde les geweest. Roma kwam echt om te winnen, je merkte dat aan alles. Voetballen? Interesseerde ze niet." Feyenoord en Ajax trappen zondag om 14.30 uur af in De Kuip.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij zegt wat iedereen met een beetje verstand inmiddels wel weet: spelers van verschillende clubs gaan eigenlijk altijd wel redelijk fatsoenlijk met elkaar om. Het zijn vooral de fans en de media die de ophef veroorzaken of de boel opfokken.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vooral de fans die alleen dan komen . Fans als ik bevuilen hun eigen nest niet

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen