BREAK! Gigantische puntenaftrek Juventus en schorsing voor Nedved

20 januari 2023, 21:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Juventus heeft een gigantische puntenaftrek gekregen. De Oude Dame krijgt vijftien punten (!) in mindering in de Serie A. Daarmee daalt het puntentotaal in de Italiaanse competitie van 37 naar 22 punten, waarmee de club zakt naar het rechterrijtje. Financieel wanbeleid is aanleiding voor deze forse straf.  

Dat heeft het Italiaanse gerechtgebouw vrijdagavond officieel besloten, al kan de club nog wel in beroep gaan tegen de forse sanctie bij het CONI Guarantee College. De club zit in financieel enorm zwaar weer en recent kwam ook nog naar buiten dat er gesjoemeld zou zijn met de boekhouding. Zo zou er salaris geheim uitbetaald zijn in de coronatijd, terwijl er gecommuniceerd werd dat spelers loon hadden ingeleverd. Juventus zou tevens zich schuldig hebben gemaakt aan het vervalsen van de waarde van hun spelers, dat gaat tegen de reglementen in van de Serie A. Daarnaast zit Cristiano Ronaldo achter de club aan, hij krijgt nog een kleine twintig miljoen euro van 36-voudig kampioen van Italië.

Mede daardoor besloot eind vorig kalenderjaar al het voltallige bestuur op te stappen bij de grootste club van Turijn. Inmiddels zijn heeft het bestuur een nieuwe invulling gekregen. Fioranna Vittoria Negri, Maurizio Scanavino, Gianluca Ferrero, Diego Pistone en Laura Cappiello zijn toegetreden tot het bestuur van de club en moeten schoon schip maken én Cristiano Ronaldo betalen. Hij zou nog 19,6 miljoen euro krijgen van zijn voormalige werkgever. Vooral al die vergrijpen was slechts een eis van negen punten aftrek, maar de aanklager is er fors boven gaan zitten. 

Lees ookWaarom de puntenaftrek van Juventus zo extreem hoog uitvalt

Als het bestuur niet opgestapt was, dan had het met dit besluit overigens alsnog gemoeten. De bestuurders hebben namelijk een forse straf gekregen: Fabio Paratici (inmiddels in dienst bij Tottenham Hotspur) heeft een schorsing voor 2,5 jaar gekregen. Agnelli en Maurizio Arrivabene moeten twee jaar brommen, Pavel Nedved mag acht maanden niets doen en Federico Cherubini moet ruim een jaar toekijken van een officiële functie. Ook voor hen geldt nog wel dat een beroep mogelijk is, maar aangezien de straf hoger uitvalt dan de eis, wil de club mogelijk ook waken voor een nog hogere straf. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

MarcoDieBasta
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Frappant: Messi brengt Barcelona bijna naar de afgrond en Christientje doet dat bij Juve (buiten het gekloot wat ze zelf als clubs veroorzaken). Niet de eerste keer dat Juve is gestraft

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen