Lodewijks noemt twee verrassende potentiële Oranje-keepers

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

23 januari 2023 – In navolging van Ronald Koeman is ook Patrick Lodewijks teruggekeerd bij het Nederlands elftal. Het behoort tot het takenpakket van de keeperstrainer om in kaart te brengen welke doelmannen in aanmerking komen voor het Nederlands elftal. Er staan veel namen op zijn lijstje, waaronder die van Bart Verbruggen en Kjell Scherpen.

Lodewijks noemt twee verrassende potentiële Oranje-keepers

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Lodewijks vertelt in een interview met ESPN dat hij constant op zoek is naar keepers die in aanmerking zouden kunnen komen voor het Nederlands elftal. Als voorbeeld noemt hij Verbruggen. "Dat is een jonge keeper die nu de kans krijgt bij Anderlecht. Het is hartstikke mooi dat jongens uit die leeftijdscategorie veel wedstrijden spelen. Kjell Scherpen speelt elke week bij Vitesse. Maakt hij foutjes? Ja, maar dat mag ook. Het liefst zo min mogelijk, maar daar leert hij van. Hoe jonger de keepers zijn en hoe meer spelen, hoe meer profijt zij daar in de toekomst van hebben."

Richting de bekendmaking van de eerste Oranje-selectie gaat Lodewijks ook in gesprek met keepers die al voor het Nederlands elftal zijn uitgekomen. Zo heeft er bijvoorbeeld al een gesprek plaatsgevonden met Jasper Cillessen, die door bondscoach Louis van Gaal en keeperstrainer Frans Hoek buiten de WK-selectie werd gelaten. "De inhoud van die gesprekken wil ik graag privé houden", aldus Lodewijks, die wel in grote lijnen wil vertellen waar de gesprekken over gaan. "Ik wil weten hoe zij er na de afgelopen vijftien à zestien maanden naar kijken. Zijn er nog dingen die besproken moeten worden? Hoe kijken ze naar de toekomst? Staan ze er nog open voor? Hebben ze de ambitie nog? Daar zijn deze gesprekken voor."

Flekken
Rond het WK was de keeperspositie een groot thema, mede vanwege het feit dat er enkele verrassende keuzes werden gemaakt. "Ik ben niet bij het proces aanwezig geweest, dus ik weet niet hoe de selectie tot stand is gekomen. Mark Flekken was bijvoorbeeld al langer bij ons in beeld. Hij heeft destijds een periode van tien à elf wedstrijden achter elkaar gespeeld, waarna hij zijn elleboog brak. Daardoor raakte hij uit beeld. We zijn constant op zoek, eventueel naar keepers met een dubbel paspoort. Zo waren er jongens uit Nieuw-Zeeland en Griekenland. Zij hebben ergens anders voor gekozen. Dat is prima."

De afgelopen maanden heeft Lodewijks de verrichtingen van de keepers minder gevolgd. "Ik ben een aantal maanden bewust uit de voetballerij gestapt. Natuurlijk heb ik het WK gevolgd, de kwalificatiewedstrijden, de topwedstrijden in de Nederlandse competitie en in het buitenland. Ik blijf een voetballiefhebber", zegt de keeperstrainer. "Ik ga er nu op een heel andere manier naar kijken, ook vanwege de manier waarop Ronald Koeman wil spelen. Daar ga ik een keeper bij zoeken. We hebben nog twee maanden."

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd