PSV laat ook oog vallen 'Spaanse Neymar' van 24 miljoen euro

25 januari 2023, 16:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV heeft in de zoektocht naar een aanvallende versterking zijn oog laten vallen op Bryan Gil. De 21-jarige Spaanse buitenspeler komt dit seizoen weinig aan spelen toe bij Tottenham Hotspur en mag de Londense club mogelijk op huurbasis verlaten. Eerder werd duidelijk dat PSV in de markt is voor Kamaldeen Sulemana.

Rik Elfrink, PSV-watcher van het Eindhovens Dagblad, maakt melding van de Eindhovense interesse in Gil. Hij schrijft op Twitter dat PSV de verrichtingen van de speler van Tottenham Hotspur in de gaten houdt. 'Veel mogelijkheden om de ploeg de komende week nog te versterken. Kijken wat er allemaal van komt. Duidelijk dat ook intern de noodzaak wordt onderkend om nog actie te ondernemen', voegt hij eraan toe.

Gil is een jonge Spaanse vleugelaanvaller die voor zijn leeftijd relatief ervaren is. De aanvaller, die vier interlands achter zijn naam heeft staan, werd opgeleid door Sevilla en maakte na huurperiodes bij Leganés en Eibar in de zomer van 2021 voor 24 miljoen euro de overstap naar Tottenham Hotspur. Niet alleen ontving Sevilla een fors bedrag, ook kreeg het de beschikking over Erik Lamela.

Gil is een technisch vaardige buitenspeler ook wel de 'Spaanse Neymar' wordt genoemd. Bij de Londense club heeft hij de hoge verwachtingen vooralsnog niet waargemaakt. Na anderhalf jaar staat voor Gil de teller op slechts dertien optredens (waarvan twee basisplaatsen) in de Premier League. Scoren deed hij nog niet op het hoogste Engelse niveau. Vorig seizoen werd Gil een half jaar verhuurd aan Valencia, waar hij in dertien competitiewedstrijden ook geen doelpunt maakte.

PSV wil zich versterken 

Het is geen geheim dat PSV zich aanvallend wil versterken. Na het vertrek van Cody Gakpo naar Liverpool en Noni Madueke naar Chelsea moet er voorin wat bij. Dat werd dinsdag pijnlijk duidelijk. Op bezoek bij FC Emmen werd er met 1-0 verloren, waardoor de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij dure punten liet liggen in de strijd om de landstitel. Als FC Twente en Ajax deze midweekse speelronde geen fout maken, zakt PSV naar de vijfde plaats.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik denk niet dat een speler die al 26 wedstrijden geen doelpunt heeft gemaakt de geschikte speler is die PSV nu nodig heeft.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Geloofde gij het ?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen