Het probleem van Ajax dat vandaag mogelijk niet aan het licht komt

5 februari 2023, 08:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax hoopt na een roerige periode in rustiger vaarwater terecht te komen. Daarvoor zullen de Amsterdammers de komende tijd geen misstappen mogen maken. De ontmoeting tegen SC Cambuur van vanmiddag is in dat kader een potentiële bananenschil. In samenwerking met Jack's blikt FCUpdate.nl vooruit op de lunchwedstrijd.

Het zijn turbulente maanden geweest in Amsterdam. Ruim een week geleden was de maat vol voor de Ajax-leiding en werd Alfred Schreuder op straat gezet. Zijn (tijdelijke) vervanger, John Heitinga, nam op bezoek bij Excelsior voor het eerst plaats op de bank en maakte meteen een einde aan de serie zonder overwinningen in de Eredivisie. Het goede gevoel is nog niet terug na de 1-4 zege, zeker omdat het allerminst overtuigend was wat Ajax in de eerste helft liet zien.

Ajax kwam dankzij een doelpunt van Dusan Tadic weliswaar vroeg op voorsprong, maar daarna was het Excelsior dat de gevaarlijkste ploeg was. De Amsterdammers mochten van geluk spreken dat zij met een 1-2 voorsprong gingen rust, daar het halverwege de wedstrijd ook zomaar 3-1 had kunnen staan. De restverdediging was telkens niet goed, waardoor de Rotterdammers meerdere grote kansen kregen. Denk je dat Ajax zijn zaakjes vanavond verdedigend beter op orde heeft en wel de nul houdt? Daar staat bij Jack's een odd van 1.88 voor.

Cambuur aanvallend onmachtig

Het moet beter, weet iedereen bij Ajax. En vanavond zullen de Amsterdammers alleen genoegen nemen met een doelpunt met een clean sheet. Cambuur is dit seizoen namelijk verreweg de minst scorende ploeg van de Eredivisie. In tien thuiswedstrijden maakten de Leeuwarders slechts vier doelpunten. Opmerkelijk genoeg werden drie van de vier goals tegen PSV gemaakt. In het Cambuurstadion kunnen ze niet wachten om weer een reus te doden. Ajax is gewaarschuwd. Voor een zege van Cambuur staat een flinke odd: 11.50.

Bij Ajax staan de komende weken in het teken van vertrouwen tanken. Na de ontmoeting met Cambuur staan wedstrijden tegen RKC Waalwijk en Sparta Rotterdam op het programma. Daarna komen de Amsterdammers ook in Europees verband in actie. Tegen Union Berlin zal er gespeeld worden om een plek in de achtste finale van de Europa League. Heitinga zal voor die tijd de boel moeten hebben gerepareerd.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Succes dappere strijders 💪

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen