Keepersrel bij Bayern München: einde van Neuer na pikant interview?

5 februari 2023, 10:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Manuer Neuer (36) heeft zijn eigen toekomst bij Bayern München zeer onzeker gemaakt. De ervaren doelverdediger heeft de clubleiding keihard aangepakt na het vertrek van keeperstrainer Toni Tapalovic en dat interview krijgt vrijwel zeker nog een staartje. 

Technisch directeur Hasan Salihamidzic heeft in de Duitse media aangegeven dat de actie van Neuer wat hem betreft totaal onacceptabel is. "Met deze uitspraken heeft hij het belang van zichzelf boven dat van Bayern München gesteld", is de forse kritiek aan het adres van de geblesseerde captain van Der Rekordmeister.

"Ik begrijp dat Manuel persoonlijk is getroffen door dit besluit, maar ik had als aanvoerder een andere houding van hem verwacht", vervolgde de sportief directeur in niet te misverstane bewoordingen. Of Neuer ook een straf opgelegd krijgt voor deze pittige uitspraken, daar liet Salihamidzic zich nog niet over uit. "Dat zullen we eerst met Manuel zelf bespreken."

Lees ook: Woedende Neuer in tranen na 'wreedste' moment uit carrière 

De technische man van Bayern liet wel weten dat het besluit om te breken met Tapalovic niets te maken had met Neuer en dat dát ook met hem besproken is. Waarom Neuer dan toch zo hard uithaalde naar de clubleiding van Bayern München – zeker op een moment dat hij zelf afwezig is vanwege een gebroken been – is niet duidelijk.

Ook Olivier Kahn baalde flink van de woorden van Neuer ("Wat Manuel gezegd heeft over het vertrek van Tapalovic past niet bij een aanvoerder en komt niet overeen met de waarden van Bayern"), terwijl voormalig international Stefan Effenberg verwacht dat dit het einde is van Neuer bij Bayern. "Het beste is voor hem om de club te verlaten. Niemand is groter dan de club", zei hij bij Sport1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen