Heitinga kwam met nieuwe huisregels bij Ajax: "Telefoongebruik en op tijd komen"

5 februari 2023, 12:43   Bijgewerkt: 5 februari 2023, 13:35

Ajax-trainer John Heitinga heeft de discipline aangehaald bij de selectie van de Amsterdammers. De nieuwe coach heeft volgens middenvelder Edson Alvarez een aantal regels duidelijker aangescherpt. Hoewel hijzelf daar niet te zwaar aan wilde tillen, is er toch wel het een en ander veranderd.

Dat blijkt uit de woorden van Heitinga voorafgaand aan het duel met SC Cambuur bij ESPN. "Normaal gedrag", was de eerste vereiste voor de nieuwe trainer van de Amsterdammers voor zijn spelers. "Op tijd komen. Als je te laat komt op een wedstrijddadg, zit je niet bij de selectie. Wie je ook bent. Of dat nog niet gebeurde? Dat weet ik niet, ik zeg alleen waar ik invoed op heb."

Heitinga introduceerde 'simpele huisregels' voor de hoofdmacht, die hij bij Jong Ajax ook hanteerde. "En daar werkten ze prima. Je moet elkaar scherp houden en dat geldt ook voor de technische staf. Want we zijn een collectief, een geheel", zei Heitinga, die ook regels invoerde over het telefoongebruik bij Ajax.

Lees ookHeitinga valt in smaak bij Ajax: "Leiderschap en persoonlijkheid"

"En een formulier dat ze moeten invullen over hoe je je voelt. Dat zijn dingen, die moeten goed zijn. Verder geen spannende dingen, hoor", haalde Heitinga de druk ook enigszins weg bij de uitspraken van Alvarez. Over de samenwerking met Dwight Lodewges werd hij ook bevraagd. "Ik heb informatie ingewonnen bij de bondscoach, spelers gesproken. Ik heb valkuilen, maar welke die zijn: daar kan ik nog geen antwoord op geven. Daar moet ik tegenaanlopen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Hebjehemweer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat is toch normaal? of zie ik dat verkeerd?

larsk0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Spelers op de juiste plek zetten, is ook normaal toch...?

BENHURY
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bejaarde spelers en keepers tadic opruimen en ook de zomer mis kopen van vorig jaar ajax moet eigen jeugd spelers een kans geven en niet altyd dure spelers kopen

BENHURY
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Klopt helemaal

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Goed zo.

BENHURY
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Klopt niet op tyd volgende wedstrijd op de bank dan gaan ze het wel snapen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen