Bijlow-vervanger oogst nu al lof: "Onverstoorbaar en all-round"

8 februari 2023, 15:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Timon Wellenreuther staat door de blessure van Justin Bijlow de komende weken onder de lat bij Feyenoord. De 27-jarige Duitser maakte afgelopen weekend tegen PSV zijn officiele debuut namens de Rotterdammers. Harald Wapenaar denkt dat Feyenoord nog veel plezier aan hem gaat beleven.

Wapenaar haalde Wellenreuther in de zomer van 2017 als scout van Willem II naar Tilburg. Inmiddels staat de goalie dus onder de lat bij Feyenoord. "Hij heeft een tijd niet gespeeld en moet er dan ineens staan in een topper als Feyenoord - PSV", aldus Wapenaar in gesprek met Algemeen Dagblad. "Ik weet dat hij goed met de druk kan omgaan. Echt onderscheiden kon hij zich niet, maar daar was het ook de wedstrijd niet voor. Maar wat ik zeg, hij is vrij onverstoorbaar en all-round."

Lees ook: 'Feyenoord hoeft niet te vrezen; Leeds United gaat voor Spanjaard'

Feyenoord huurt Wellenreuther dit seizoen van Anderlecht. Met de ex-doelman van onder meer Schalke 04 onder de lat breekt een belangrijke periode aan. "Timon heeft nu een fantastisch podium. Ik ben groot fan van Bijlow, een fantastische, complete keeper. Maar Feyenoord heeft het heel goed gedaan door daarachter Wellenreuther te zetten. Tegen PSV heeft hij zijn vuurdoop gehad. Feyenoord wil graag kampioen worden en ik denk dat hij niet in de war zal raken van die druk."

Justin Bijlow

Voor het derde seizoen op rij moet Bijlow een belangrijk deel van het voetbaljaar missen. Dit keer heeft hij zijn pols gebroken en staat hij minimaal zes weken aan de kant. Wellenreuther weet dat er cruciale duels op het programma staan voor hem en zijn ploeggenoten. Vanavond speelt hij met Feyenoord in de achtste finales van de KNVB Beker tegen NEC Nijmegen. Daarna worden de pijlen van de koploper weer gericht op de titelstrijd en later ook op de achtste finales van de Europa League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Denk dat Bijlow beide goals zondag had tegen gehouden.

0laf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vond hem niet heel sterk, afgelopen zondag.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen