Prachtig initiatief: Fortuna speelt met Giro 555 op het shirt

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

9 februari 2023 – Fortuna Sittard zal aankomende zaterdag in de uitwedstrijd tegen FC Emmen een wijziging doorvoeren in de wedstrijdshirts. De ploeg van trainer Julio Vélazquez zal dit weekend met Giro 555 op het tenue spelen, om aandacht en steun te vragen voor de slachtoffers van de aardbeving die daar eerder deze week plaatsvond.

Prachtig initiatief: Fortuna speelt met Giro 555 op het shirt

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De aardbeving, waarvan epicentrum op de grens tussen Turkije en Syrië lag, eiste tot dusver al meer dan zestienduizend slachtoffers. Het Rode Kruis zette daarom Giro 555 op om geld in te zamelen voor noodhulp.

Voorzitter Isitan Gün heeft op de website van Fortuna uitleg gegeven voor de actie. 'Een ramp als deze raakt ons allemaal. Dichtbij of ver weg. Met deze actie willen we als club aandacht vragen voor de situatie en een bijdrage leveren om de getroffenen te helpen. Groot of klein, elke vorm van steun helpt!'

De club heeft naast Gün met grote spelers als Burak Yilmaz en Dogan Erdogan veel connecties met Turkije, waardoor de ramp extra hard aankwam bij de Limburgers. De actie is mede mogelijk doordat hoofdsponsor BetCity de plek op het shirt beschikbaar heeft gesteld. Na afloop van de Eredivisie-wedstrijd worden de shirts geveild, waarvan de opbrengst ook volledig aan Giro 555 zal worden gedoneerd. 

Lees ook: Kökçü en Yilmaz reageren emotioneel op aardbeving Turkije

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd