Memphis overtuigt niet iedereen: "Dit intikkertje tel ik nauwelijks mee"

14 februari 2023, 09:56

De ban is gebroken voor Memphis Depay, maar Jan van Halst is er nog niet van overtuigd dat de 28-jarige aanvaller van Atlético Madrid daadwerkelijk los is. Memphis maakte zondag zijn eerste doelpunt in Madrileense dienst en hielp daarmee zijn ploeg aan een 0-1 zege op Celta de Vigo.

"Hoeveel scheelt het als je ergens binnenkomt, niet helemaal lekker begint en dan een doelpunt maakt?", vraagt Rondo-presentator Wytse van der Goot aan zijn tafelgenoten. "Het ligt er aan wat voor doelpunt het is. Het is uiteraard lekker voor hem, maar dit intikkertje tel ik nauwelijks mee", antwoordt van Halst.

De analist vindt dat Memphis geen fitte indruk maakte toen hij de overstap van FC Barcelona naar Atlético Madrid maakte en bovendien 'moeizaam bewoog'. "Dat gaf trainer Diego Simeone later ook aan. Dit doelpunt is een lekker steuntje in de rug, maar het is mooier als je de goal maakt na een lange lange sprint maakt waarbij je twee man uitspeelt."

Vechter

Marco van Basten stipt aan dat het doelpunt van Memphis van grote waarde was. De Oranje-international was namelijk in de 89ste minuut trefzeker terwijl Atlético Madrid op dat moment nog maar met tien man op het veld stond. Van Halst is het daar wel mee eens, maar plaatst wel zijn vraagtekens bij de opmerking van Ruud Gullit dat Memphis goed in een tweespitsensysteem past. "Dan moet je wel kunnen lopen. Hij heeft wel last van die blessure gehad. Memphis is een vechter en heeft wel vaker dipjes gehad. Hij komt wel terug."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen