Vriends ziet 'zaalvoetballer' van Ajax als allermoeilijkste tegenstander

20 februari 2023, 09:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bart Vriends ziet Dusan Tadic als de moeilijkste tegenstander waarmee hij dit seizoen op het veld stond. De verdediger van Sparta Rotterdam stond zondag slechts vijf minuten op het veld tegen Ajax (4-0 nederlaag), maar speelde in augustus negentig minuten in de onderlinge wedstrijd (0-1 nederlaag).

 

"Ik denk toch Tadic", antwoordt Vriends bij Studio Voetbal op de vraag wie zijn moeilijke tegenstander was. "Ik denk niet dat er heel veel spelers beter zijn met hun rug naar de tegenstander toe. Ik zie ook dat Ajax het spel daarop heeft ingericht, ze trekken regelmatig lijnen open om hem laag in te spelen. Als verdediger is het gewoon lastig als je tegen hem aan gaat plakken. Dan kan hij met dat sterke lichaam gaan draaien."

Als je Tadic juist te veel ruimte geeft, kan hij weer 'iets anders creëren', heeft Vriends gemerkt. "Je ziet wat er vandaag (zondag, red.) gebeurde. Hij houdt de bal even onder zijn voet en dan sprinten de spelers in de ruimte. Een soort zaalvoetbal", vat Vriends samen.

Zelfs Rafael van der Vaart, dit seizoen een criticaster van Tadic, is onder de indruk van de aanvoerder van Ajax. Zondag maakte Tadic doelpunten nummer 100 en 101 voor Ajax. "Ik heb vaak gezegd: ze moeten hem eruit halen als hij slecht speelt. Maar Johnny (Heitinga, red.) heeft hem toch weer aan de praat gekregen. Die assist op de 2-0 vond ik wel geweldig hoor, dat lobje. Hij werd niet heel erg goed verdedigd, maar goed."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tadic op zijn best is een geweldige voetballer die alles doet wat hij kan voor zijn club. Prachtig.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen