FC Groningen juicht eindelijk weer: Van der Ree van de nul af

25 februari 2023, 18:26   Bijgewerkt: 25 februari 2023, 19:06

Na acht Eredivisieduels zonder zege heeft Dennis van der Ree zijn eerste overwinning als trainer van FC Groningen eindelijk te pakken. In de Euroborg won de Trots van het Noorden zaterdag verdiend met 3-0 van Excelsior door treffers van Johan Hove, Ricardo Pepi en Liam van Gelderen. Jetro Willems maakte in de tweede helft zijn debuut voor de Groningers, die de drie punten bijzonder goed kunnen gebruiken in de strijd tegen degradatie.

FC Groningen en Excelsior waren de twee Eredivisie-teams die het langst wachtten op een zege. De thuisploeg schreef sinds de overwinning op PSV in oktober geen drie punten meer bij en Excelsior kon in januari voor het laatst juichen toen het FC Volendam versloeg. Zo werd er gesmacht naar winst door beide clubs, die op de ranglijst maar zes punten van elkaar verwijderd stonden. Groningen op plek zeve met 14 punten, Excelsior twee plaatsen hoger met twintig punten.

Het beetje lucht dat Excelsior had, wilde het vanmiddag in het hoge noorden niet weg laten lopen. Dat werd wel een zware taak, want veertig jaar geleden pakten de Kralingers voor het laatst drie punten in Groningen. Daarnaast had Excelsior maar één keer gescoord in de laatste zes eredivisieduels en alleen bij SC Cambuur op de eerste speeldag op vreemde bodem gewonnen. 

Ook in Groningen zag het er niet naar uit dat Excelsior de tweede uitzege van het seizoen ging boeken. In de eerste helft creëerde het geen enkele kans en was Excelsior verreweg de onderliggende partij. Groningen buitte de krachtsverhoudingen echter maar een keer uit: Johan Hove maakte er na dertien minuten 1-0 van. Ricardo Pepi rook daarna nog drie keer aan de 2-0, maar stuitte telkens op Excelsior-keeper Stijn van Gassel.

Meteen na rust had Pepi wel geluk, én pech. Vlak na zijn 2-0, opnieuw op aangeven van de uitblinkendeDelaho Irandust, raakte de Amerikaan ook nog de paal. De 2-0 was een dreun voor Excelsior, dat met meer drang naar voren de kleedkamers was uitgekomen.

Van de aanvalsdrang van Excelsior was in het restant van de tweede helft niets meer over. De schade liep zelfs verder op via Liam van Gelderen, die zwak verdedigen afstrafte en de 3-0 binnenschoot. Zo werd het helemaal een feest voor de toeschouwers in de Euroborg, die eindelijk weer konden juichen. Ze zagen ook Jetro Willems zijn debuut maken en Luciano Valente en Laros Duarte terugkeren van blessures, waarmee de geweldige middag compleet werd.

Man of the match: Daleho Irandust

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen