Van Hanegem vindt lof voor Slot en Hancko maar overdreven

25 februari 2023, 23:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Willem van Hanegem vindt de lof voor Feyenoord-trainer Arne Slot en verdediger Dávid Hancko maar overdreven. "Een trainer is niet zo belangrijk als jullie lopen te roepen", weigerde hij zaterdag mee te gaan in de loftuigingen voor de oefenmeester. Volgens De Kromme begon de Slowaak Hancko weliswaar 'heel goed' aan zijn dienstverband in De Kuip, maar oogt de verdediger de laatste tijd 'heel onzeker'. 

Tijdens een avond in het Rotterdamse Oude Luxor-theater blikte Van Hanegem met voormalig teamgenoten Rinus Israël, Wim Rijsbergen en John Rep terug op het jaar 1974. Daarin werd Feyenoord kampioen van de Eredivisie en  bereikte het viertal met Oranje de WK-finale, dat het verloor in en tegen West-Duitsland. Of Feyenoord die prestatie dit seizoen kan herhalen? "Ik ben er nog niet zo zeker van", zegt Van Hanegem tegenover RTV Rijnmond.

"Het gekke is, ze spelen aardig. Niet heel goed, maar aardig: , is Van Hanegem zuinigjes over het spel van de Stadionclub ."Ajax speelt als een drol", meent de oud-middenvelder, "maar Feyenoord staat maar drie punten voor op ze. Dat is toch eigenlijk als je er over nadenkt, gek. Iedereen zegt dat Feyenoord zo geweldig speelt, maar als dat zo was dan had je nu voor een groot gedeelte al de vlag kunnen hijsen."

De rol van Slot in de successen van Feyenoord wordt volgens Van Hanegem veel te groot gemaakt in de media. "Jullie leren het nooit van zijn leven", zegt hij tegen de verslaggever van dienst. "Een trainer is niet zo belangrijk als jullie lopen te roepen. Dat mag iedereen vinden, maar trainers zijn niet zo belangrijk. Maar dat zeg ik al heel lang", onderstreept hij. 

In Rotterdam brak even paniek uit toen verdediger Dávid Hancko vorige week geblesseerd de training moest staken. Van Hanegem ziet echter niet in waaróm dat zo is. "Iedereen zegt over die Hancko dat hij zo geweldig speelt. Dat vind ik helemaal niet. Hij heeft heel goed gespeeld ja, maar de laatste wedstrijden vind ik hem heel onzeker. Vijf of zes wedstrijden geleden speelde hij alle ballen meteen naar voren. Nu gaat alles breed en terug, heel onzeker."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen