'Schaatser' Van Dijk slaat terug na felle kritiek van Oranje-legende

27 februari 2023, 15:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Virgil van Dijk heeft openhartig gereageerd op de kritiek van Ruud Gullit. De oud-speler van onder andere AC Milan uitte, na de Champions League-wedstrijd die Liverpool met 2-5 verloor van Real Madrid, wat kritiek op de aanvoerder van Oranje.

Gullit zag Van Dijk de laatste wedstrijden al falen. "Toen hij na zijn blessure terugkwam was hij heel veel passief aan het verdedigen", zegt de EK-winnaar van 1988 bij Ziggo Sport. "Hij stond als een schaatser een beetje te verdedigen en te blokken. Hij ging er gewoon niet vol op. En hij kan natuurlijk een minder periode hebben, maar hij moet wel de leider zijn. Als die verdediging niet goed gaat dan is dat zijn verantwoordelijkheid."

Van Dijk heeft deze kritiek ook meegekregen. "Ik heb daar niets over te zeggen", reageert de verdediger van Liverpool tegenover The Express. "Ik leg de lat hoog voor mezelf en mensen proberen mij daar aan te houden. Dat probeer ik. Het is zwaar als je terugkomt met een zware blessure en dan zes weken afwezig bent. Dat ik drie keer negentig minuten heb kunnen spelen, is iets waar ik trots op ben. Daar heb ik hard voor gewerkt."

Lees ook: Engelse media geven Gakpo onvoldoende: 'Oncomfortabel in zijn rol'

Na de afgang tegen Real Madrid werd het niet veel beter voor Liverpool, want tegen Crystal Palace werd er afgelopen weekend met 0-0 gelijkgespeeld. Voor de verdediging was het wel een goede prestatie, want de nul werd gehouden onder leiding van Van Dijk. Door dit gelijke spel staat de ploeg van Jürgen Klopp op een teleurstellende zevende plaats met negen punten achterstand op nummer vier Tottenham Hotspur. Plek vier geeft recht op een ticket in de Champions League van volgend seizoen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

0laf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een goede voetballer is niet altijd een goede trainer of commentator. Zo blijkt maar weer eens.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen