Advocaat verrast door Van Nistelrooij: "Had ik zeker niet gedacht"

1 maart 2023, 21:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Dick Advocaat staat donderdag met ADO Den Haag tegenover het PSV van Ruud van Nistelrooij. Advocaat had nooit gedacht dat zijn oud-pupil het trainersvak in zou rollen, vertelde hij een dag voor de wedstrijd. Andersom is Van Nistelrooij vol lof over Advocaat, die hij "misschien wel de beste trainer ooit" noemt. 

Als bondscoach en speler maakten beide trainers elkaar voor het eerst mee. Dat ging niet altijd van een leien dakje, herinnert Advocaat zich nu. "We stonden tegen Tsjechië achter en ik haalde hem eruit. Daar hebben we een hele woordenwisseling over gehad. Het is een hele rel geworden, maar dat is later uitgesproken." Toch denkt Advocaat dat Van Nistelrooij tegenwoordig anders tegen de zaken aankijkt dan destijds: "Hij was zo gefocust om te presteren. Geweldig om te zien, maar hij zag niet dat er ook nog een paar anderen op de bank zaten. Als het dan niet draait, zet je er als trainer een ander in. Dat zal hij nu wel snappen, denk ik."

Lees ook: Advocaat legt uit waarom ADO niet met sterkste elf aantreedt tegen PSV

Dat Van Nistelrooij trainer zou worden had Advocaat naar eigen zeggen 'zeker niet' verwacht. "Ik heb het er ook wel eens met hem over gehad. Het trainersvak houdt je altijd bezig, dag en nacht. Dat had hij helemaal niet nodig, want hij heeft een prachtige carrière gehad als voetballer en zal het financieel ook wel goed gedaan hebben. Maar dan is hij zo bezeten om met jeugd aan de slag te gaan. Als je dan de kans krijgt om trainer van het eerste te worden, moet je wel heel sterk in je schoenen staan om nee te zeggen", aldus Advocaat. 

"Grootste trainer ooit"

Andersom is Van Nistelrooij lovend over de man met wie hij als speler zo clashte. "Ik vind het heel bijzonder dat ik morgen tegenover Dick sta", sprak de PSV-trainer woensdag. "Hij is een geweldige trainer en een geweldig persoon", vervolgt Van Nistelrooij om er vervolgens een schepje bovenop te doen: "Hij is misschien wel de grootste trainer ooit." Toch telt dat sentiment donderdag niet, bezweert hij. "Er ligt donderdag een uitgelezen mogelijkheid om de halve finale te bereiken. Daar gaan we vol voor."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen