De Ligt wil niet meer spelen zoals hij bij Juventus moest doen

7 maart 2023, 14:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Matthijs de Ligt is blij dat hij nu voor Bayern München speelt en vooruit kan verdedigen. Bij Juventus was dat wel anders, de speelstijlen van deze twee ploegen verschillen erg van elkaar. De Ligt kan nu vaker naar voren verdedigen en pakt ook nog wel eens een doelpuntje mee, zoals afgelopen zaterdag tegen VfB Stuttgart.

In Duitsland komen de kwaliteiten van De Ligt meer tot zijn recht, althans dat zegt hij zelf in het programma Rondo van Ziggo Sport. "Bij Juventus moesten we als verdediging veel inzakken en speelden we veel op de counter. Bij Bayern kan ik meer vooruit verdedigen en daar ligt meer mijn kracht", benoemt hij de grote verschillen tussen de twee topclubs.

Lees ook: Bayern-fans worden gek: De Ligt voorkomt doelpunt en schiet daarna raak

Daarmee kun je wel stellen dat De Ligt graag naar München wilde afgelopen zomer en voor hem werd het helemaal mooi dat veel oud-Ajacieden ook de overstap maakte. "Met Nous (Mazraoui) heb ik veel gespeeld en ook Ryan (Gravenberch) kende ik goed. En Blind was een goede vriend van mij bij Ajax en ook bij Oranje hebben we veel samen gespeeld. Ik lig goed in de groep, maar het is toch wel lekker om ze erbij te hebben", geeft de verdediger aan.

Oranje

De interlands komen er ook weer aan en met Ronald Koeman keert er een vertrouwde bondscoach terug voor De Ligt. Onder Koeman kwam de oud-Ajacied veel aan spelen toe en dat schept vertrouwen. "Onder Koeman heb ik veel gespeeld voor Oranje, maar dat kwam ook door de prestaties bij Ajax. Zo'n periode geeft geen garanties, dus ik moet me gewoon weer van mijn beste kant laten zien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen