'Blessurenieuws bij Bayern betekent slecht nieuws voor toekomst Blind'

9 maart 2023, 17:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bayern München haalde Daley Blind (33) in de afgelopen winterstop binnen als vervanger van de geblesseerde Lucas Hernández. Maar na 151 speelminuten van de oud-Ajacied bij Der Rekordmeister is de Franse achterhoedespeler alweer hard op de weg terug en lonkt er anders dan gedacht mogelijk toch nog speeltijd dit seizoen voor de linkspoot.

Blind was transfervrij bij Ajax in de afgelopen winter en toen Bayern München Hernández langdurig zag wegvallen met een gescheurde kruisband, kaapten ze de ervaren voetballer voor de neus van onder anderen Antwerp FC en Real Sociedad weg. Ook zou Blind aanbiedingen vanuit de Premier League hebben gekregen, maar hij koos voor het fraaie avontuur vanuit Zuid-Duitsland.

De concurrentie achterin is fors voor Blind, die wel een goede indruk zou hebben gemaakt op Julian Nagelsmann. Toch is hij zeker geen vaste basisklant onder de jonge oefenmeester. De verwachting was dat Hernández dit seizoen sowieso niet meer in actie zou komen, maar na deze vroege rentree op het trainingsveld, is dat toch niet uitgesloten. Wel zal hij vermoedelijk nog een flinke tijd nodig hebben voor hij weer wedstrijdfit is, maar dat zal voor het komende seizoen zeker lukken. Aangezien Blind in eerste instantie voor een half jaar heeft getekend bij Bayern, kan dit nieuws gevolgen hebben voor zijn toekomst. 

Lees ookBlind eerlijk over speeltijd en verklapt afspraken met Bayern over toekomst

Honderd interlands Blind

Blind speelde tot dusver vier officiële wedstrijden voor Bayern München. In de Bundesliga mocht hij driemaal meedoen, eenmaal negentig minuten als centrumverdediger en tweemaal als invaller. Tegen FSV Mainz in de DFB-Pokal (0-4 zege) speelde hij als invaller een half uur, al dateert zijn laatste optreden wel al van halverwege februari. Sindsdien kwam hij niet meer in actie voor Bayern, desondanks zat nog wel hij in de voorselectie van bondscoach Ronald Koeman. Aangezien hij momenteel op 99 interlands staat, is de verwachting dat hij ofwel de honderdste haalt ofwel dat Koeman hem die gunt. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen