Ten Hag komt met nieuws over Martial en voert twee wijzigingen door

12 maart 2023, 14:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De rentree van Anthony Martial bij Manchester United laat nog even op zich wachten. De aanvaller zit niet bij de selectie voor de thuiswedstrijd tegen Southampton van zondagmiddag. Mede daardoor heeft Wout Weghorst weer een basisplek. 

Martial speelde zijn laatste wedstrijd op 1 februari (2-0 zege op Nottingham Forest in de League Cup). Sindsdien staat hij aan de kant met een heupblessure. Vóór de wedstrijd tegen Nottingham Forest miste Martial ook al vier wedstrijden. Er is Erik ten Hag dan ook veel aan gelegen om geen risico's te nemen met de gezondheid van Martial.

"Hij gaat vooruit, maar we moeten geduldig zijn", aldus Ten Hag in het wedstrijdboekje voor het duel met Southampton. "We zullen zien hoe snel zijn herstel verloopt, daar moeten we een goed plan voor uitstippelen. We zijn daar heel strikt in. We moeten zorgvuldig zijn. We willen hem zo snel mogelijk terug, maar het moge duidelijk zijn dat we het op de juiste manier willen doen."

Ten Hag noemde de absentie van Martial eerder deze week 'de belangrijkste reden' waarom Weghorst sinds zijn komst bijna iedere wedstrijd van begin tot eind speelde. Donderdag maakte Weghorst een doelpunt in de Europa League-wedstrijd tegen Real Betis (4-1 zege). 

Ten Hag geeft zijn ploeg mee om geen fout te maken in het duel met Southampton. "Dit is onze laatste Premier League-wedstrijd voor de interlandperiode, dus we moeten drie punten pakken, dat is duidelijk. Daarvoor moeten we op ons best zijn, want we spelen tegen een goede ploeg." Volgende week zondag staan The Red Devils in de kwartfinale van de FA Cup tegenover Fulham.

Opstelling

Tegen Real Betis koos Ten Hag voor dezelfde elf basisklanten als tegen Liverpool (7-0 nederlaag). Aan die opstelling sleutelt hij nu wel. Fred en Diogo Dalot verlaten de basiself, waardoor Aaron Wan-Bissaka en Jadon Sancho hun opwachting maken. De andere negen spelers blijven wel staan. 

Opstelling Manchester United: De Gea; Wan-Bissaka, Varane, Martinez, Shaw; Casemiro, Fernandes; Antony, Weghorst, Sancho; Rashford

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen