Vink komt met verrassende verklaring voor tegengoal Feyenoord

12 maart 2023, 21:13

Dat Feyenoord in de achtervolging moet tegen FC Volendam, is volgens Marciano Vink niet alleen te wijten aan Dávid Hancko. De centrale verdediger schatte bij de 0-1 een lange bal volledig verkeerd in, waarna Daryl van Mieghem op aangeven van Henk Veerman de score opende.

Volgens Vink zijn ook spelers in de voorste linie van Feyenoord schuldig aan de 0-1. "Het probleem bij Feyenoord is dat ze spitsen hebben die heel veel moeite hebben om écht druk op de bal te zetten. De goal van Volendam komt voort uit het feit dat die jongen (Xavier Mbuyamba, red.) Henk Veerman met een vallend balletje zo makkelijk kan vinden", aldus de analist.

"Veerman doet daar alles goed. Alles klopte wel. Dat is ook de pech van Feyenoord. Maar als je daar eerder druk op de bal zet… In wezen is het makkelijker om fouten af te dwingen door goed druk zetten dan een heel echte defensie met elf man in de eigen zestien kapot te spelen", vervolgde Vink.

Feyenoord begon de wedstrijd tegen Feyenoord met Santiago Giménez in de spits en Danilo daarachter. Laatstgenoemde is halverwege de wedstrijd vervangen. Ook Marcus Pedersen en Javairô Dilrosun zijn in de rust gewisseld door Arne Slot. Hun vervangers zijn Sebastien Szymanski, Alireza Jahanbakhsh en Ezequiel Bullaude.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen