Arne Slot licht één speler uit: "De vorige keer droeg hij een ander shirt"

17 maart 2023, 07:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord plaatste zich donderdagavond voor de kwartfinale van de Europa League door Shakhtar Donetsk met ruime cijfers opzij te zetten (7-1). Hoewel Arne Slot het een echte teamprestatie vond, lichtte hij er op de persconferentie na afloop één speler uit: Oussama Idrissi.

De 27-jarige buitenspeler, die dit seizoen door Feyenoord wordt gehuurd van Sevilla, speelde een hoofdrol in De Kuip door twee keer op fraaie wijze te scoren. "Trainers zeggen altijd dat ze liever niet één speler uitlichten, maar laat ik daar dit keer dan een uitzondering op maken. Er waren heel veel spelers die goed waren, maar bij Oussama Idrissi zat zijn rendement dit keer niet alleen in assists, maar ook in goals", aldus Slot.

Idrissi krulde een paar minuten na rust de 4-0 tegen de touwen en schoot tien minuten later ook het vijfde Rotterdamse doelpunt binnen. "Ik zag goals die ik niet voor het eerst van hem heb gezien, maar de vorige keer droeg hij wel een ander shirt", doelde de trainer op de vele doelpunten die Idrissi voor AZ heeft gemaakt. "Het is heel fijn om te zien dat hij die goals weer aan het maken is. Die overlap meegeven heeft hij het hele seizoen al vrij aardig gedaan, maar zelf naar binnen gaan en in de verre hoek schieten, niet zo vaak."

In gesprek met Feyenoord TV analyseerde Idrissi zijn eigen spel. "Ik probeer altijd afwisseling te hebben in mijn spel. In de eerste helft heb ik de bal een aantal keren meegegeven aan Marcos Lopez die goed mee op kwam. Ik probeer daarnaast voor de afwisseling naar binnen te komen en te schieten. Vanavond was het twee keer precies goed in de lange hoek. Het was mooi teamwork, de bal werd goed veroverd op rechts, daarna kreeg ik de bal op links en kon ik schieten."

Lees ookDit schrijven de kranten over de 'galavoorstelling' van Feyenoord

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen