Van Hooijdonk wijst zondebok aan: "Als hij slecht is, is hij ook goed slecht"

25 maart 2023, 06:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Memphis Depay was vrijdagavond tegen Frankrijk een van de meest teleurstellende spelers bij het Nederlands elftal. De aanvaller, die balverlies leed voorafgaand aan de 4-0 en een strafschop miste in de blessuretijd, kreeg een 3,5 in het spelersrapport van FCUpdate. Ook Pierre van Hooijdonk is niet te spreken over zijn optreden

"Memphis hebben we bijna iedere interland besproken, ook als het goed gaat, want het is alles of niets bij hem", zegt de voormalig aanvaller van het Nederlands elftal bij de NOS. "Er is geen middenweg. Je houdt van 'm, maar als hij slecht is, dan is hij ook goed slecht. Vandaag hebben we helaas de mindere Memphis gezien."

Lees ookGemiste strafschop Memphis Depay maakt rampavond Oranje compleet

Rafael van der Vaart vindt dat 'de sterkhouders' niet aan de verwachtingen voldeden in Parijs. "Deze penalty hoorde een beetje bij de wedstrijd van Memphis. Hij kreeg voorafgaand aan de vierde goal ook geen lekkere bal van Van Dijk en dat wordt ook meteen afgestraft. Onze sterkhouders hebben vandaag niet thuis gegeven."

Van Hooijdonk is beter te spreken over Xavi Simons, die zijn basisdebuut maakte. "Je ziet in de eerste helft dat Simons aan de bal een paar keer goede keuzes maakt. Goede combinaties, een slim hakballetje… Ik betwijfel niet dat hij zich staande kan houden op het niveau."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen