Blatter dreigt met schorsing Turkse voetbalbond

17 november 2005, 11:06   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De Turkse voetbalbond kan een flinke straf tegemoet zien. FIFA-president Joseph Blatter liet weten 'woedend' te zijn over de ongeregeldheden woensdagavond na afloop van het duel tussen Turkije en Zwitserland. Turkije slaagde er ondanks een 4-2 zege niet in om zich te plaatsen voor het WK en na afloop zouden Turkse spelers en veiligheidsmensen hun woede hebben botgevierd op Zwitserse spelers.

Spelers van het Zwitserse elftal vluchtten direct na het laatste fluitsignaal naar de kleedkamers om te ontkomen aan de gefrustreerde Turken. Volgens een woordvoerder van de Zwitserse bond zijn spelers daar alsnog afgerost. Naar verluidt drongen reserves en begeleiders van de Turken de kleedkamer van de Zwitsers binnen en hebben daar rake klappen uitgedeeld. International Stéphane Grichting kreeg een harde trap in zijn kruis en moest met een interne bloeding naar het ziekenhuis worden afgevoerd. Ook Johann Vogel en Benjamin Huggel liepen volgens de woordvoerder klappen op.

Blatter, zelf van Zwitserse komaf, heeft aangekondigd dat de wereldvoetbalbond een 'diepgaand onderzoek' in zal stellen naar de schandalige taferelen. Blatter liet zelfs weten dat hij een langdurige schorsing voor de Turkse voetbalbond niet uitsluit. Dit zou betekenen dat Turkije het WK van 2010 wellicht aan zich voorbij moet laten gaan.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen