Mourinho noemt Seedorf 'mister Champions League'

5 september 2007, 12:40

Hoewel Clarence Seedorf als clubvoetballer vrijwel alles al won wat er winnen valt, kreeg hij afgelopen weekend pas voor de tweede keer in zijn loopbaan een individuele prijs. Nadat hij in Nederland ooit verkozen werd tot talent van het jaar, werd hij ditmaal gekroond tot beste middenvelder van het afgelopen seizoen in de CL.

Seedorf kreeg bij de verkiezing de voorkeur boven spelers als Frank Lampard, Steven Gerrard, Andrea Pirlo, Genaro Gattuso en Paul Scholes. "Die namen geven mijn uitverkiezing extra glans. Net als het feit dat de coaches van de Champions League-deelnemers de keuze hebben bepaald. De Gouden Bal wordt bepaald door journalisten en met alle respect voor hen, de mening van toptrainers maakt het meer prestigieus", reageert Seedorf in Sportweek op zijn uitverkiezing.

Seedorf mocht het juryrapport mee naar huis nemen. Daarin stond onder meer dat Jose Mourinho (Chelsea) hem beschreef als 'mister Champions League' en dat Bayern-coach Hitzfeld Seedorf 'één van de meest complete middenvelders van Europa' vindt. "Mooie woorden, die kan ik in m'n zak steken", grijnst Seedorf.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen