Lampard: Captain van een sterrenteam

Ger
16 december 2005, 10:00

Aanstaande maandag wordt in Zürich de trofee voor FIFA Wereldvoetballer van het Jaar uitgereikt. Vanaf oktober heeft FCUpdate.nl alle genomineerde spelers voorgesteld die deel uitmaakten van de totaallijst van 30 spelers. Deze week aandacht voor de drie overgebleven kanshebbers: Ronaldinho, Frank Lampard en Samuel Eto'o. Vandaag Lampard, de 27-jarige middenvelder van Chelsea.

Lampard, geboren in het Engelse Romford, staat lange tijd in de schaduw van zijn vader Frank Lampard senior, een gewezen ster van West Ham United en tweevoudig international. Frank junior volgt de route van zijn vader en begint zijn loopbaan in de jeugdopleiding van West Ham. In het seizoen 1995-1996 maakt hij zijn professionele debuut bij Swansea City, waar hij op huurbasis is terechtgekomen. Nog tijdens het seizoen besluiten The Hammers om hem terug te halen naar Upton Park.

In korte tijd groeit Lampard uit tot een vaste waarde in het team van West Ham. Volgens criticasters heeft de middenvelder zijn plaats echter alleen te danken aan zijn vader en oom Harry Redknapp, respectievelijk assistent-coach en hoofdcoach bij The Hammers. "Mijn vader is enorm belangrijk voor mij geweest", stelt Lampard. "Ik heb alles aan hem te danken. Hij nam me vroeger altijd mee naar de oefenvelden of naar het park om te trainen. Hij heeft ervoor gezorgd dat ik altijd beter wil worden. Die houding heb ik nu nog altijd." 

Frank Lampard

Frank Lampard

Op 30 april 2005 scoort Lampard beide treffers in de uitwedstrijd bij Bolton Wanderers. Door de overwinning zijn The Blues voor de tweede keer in hun bestaan landskampioen. Met Chelsea wint Lampard in 2005 verder het Community Shield en de League Cup. In de afgelopen twee edities van de Champions League reiken de Londenaren tot de halve finales. Chelsea delft daarin het onderspit tegen AS Monaco (2004) en Liverpool (2005). 

Frank Lampard

Frank Lampard

Voor het nationale team van Engeland maakt Lampard zijn debuut in oktober 1999 tegen België (2-1 winst). Hij weet echter geen plek te veroveren in de selecties voor het Europees Kampioenschap in 2000 en het Wereldkampioenschap in 2002. Op het EK in 2004 is hij wel van de partij. In Portugal scoort Lampard zelfs drie keer in vier wedstrijden. In de kwartfinale gaat Engeland onderuit tegen het gastland na een strafschopserie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen