Zwamborn: "We zullen de rug moeten rechten"

12 januari 2006, 12:30

"Ze gaan naar Omniworld", zongen de fans van Heracles Almelo in de slotfase van het duel tussen Willem II en Heracles naar de Tilburgse aanhang. Hoewel dat wellicht iets te voorbarig is, mag duidelijk zijn dat Willem II in een diepe sportieve crisis verkeert. Vooraf was iedereen in Tilburg het er over eens dat de wedstrijd tegen Heracles koste wat kost gewonnen moest worden, maar dat liep anders. Heracles won verrassend met 1-2 en dus is het opnieuw onrustig in Tilburg. "Er zit geen enkele lijn en logica in ons spel", moet ook Willem II-trainer Kees Zwamborn toegeven. 

Zwamborn, die als voormalig technisch directeur de verrassende opvolger was van de ontslagen Robert Maaskant, kent tot dusver weinig succes. In de zes wedstrijden met Zwamborn aan het roer pakte de Tilburgse ploeg slechts één schamel puntje. "Dat is te weinig", weet de oefenmeester. "Daar ben ik me van bewust. Natuurlijk heeft ook het zware programma daar iets mee te maken, maar één punt uit zes wedstrijden is inderdaad te weinig."

Zwamborn

Zwamborn

Volgens Zwamborn is het gebrek aan vertrouwen momenteel de grootste tegenstander van zijn elftal. "Je ziet gewoon dat het hele team instort op het moment dat we een doelpunt tegen krijgen. Alle logica verdwijnt dan uit ons spel en wat dat betreft is het logisch dat we dan tegen een nederlaag aanlopen."

Na de nederlaag tegen Heracles is de situatie er voor Willem II zeker niet gemakkelijker op geworden, maar Zwamborn weigert de handdoek in de ring te gooien. "Ik begrijp dat iedereen in Tilburg graag een overwinning had gezien, de druk was behoorlijk groot. Dat was in het veld ook te merken. We moeten nu niet wanhopen en gewoon doorgaan. We moeten het tij op één of andere manier zien te keren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen