Potter belde Ajax om twee redenen af, oude bekende komt opnieuw in beeld

10 mei 2024, 07:40
Foto: © Imago

Graham Potter heeft Ajax donderdagavond om twee redenen afgebeld, schrijft clubwatcher Mike Verweij vrijdagochtend in De Telegraaf. Zowel op financieel vlak alsmede omtrent de invulling van de staf konden - of wilden - de Amsterdammers niet aan de eisen van de Engelsman voldoen. Door het afketsen van de deal verlegt Ajax de aandacht opnieuw naar de andere twee kandidaten op de lijst: oude bekende Erik ten Hag én de Italiaan Francesco Farioli.

Tot donderdagavond had technisch directeur Alex Kroes nog 'goede hoop' dat Potter op korte termijn als nieuwe hoofdtrainer zou kunnen worden gepresenteerd, weet Verweij, "omdat de voormalig coach van Chelsea bereid was financieel water bij de wijn te doen." Die hoop werd door Potter zelf telefonisch uiteindelijk de grond in gedrukt: "Het verlangde salaris bleek Ajax in de huidige situatie van de club echter nog steeds te gortig."

Artikel gaat verder onder video

Daarnaast zou Potter erop gestaan hebben zelf een scout mee te mogen nemen naar Amsterdam. "Hetgeen voor de Amsterdammers onbespreekbaar was", schrijft Verweij op basis van bronnen rondom de club. "Zij bepalen de invulling van de staf en willen voorkomen dat nogmaals passanten de regie pakken. Een voorstel om opnieuw in gesprek te gaan, werd door Potter afgewezen, omdat de onderhandelingen hem al te lang duurden."

Ten Hag en Farioli
Door het afketsen van de deal met Potter komt voormalig Ajax-trainer Ten Hag, door wiens naam vorige week al een streep werd gezet, alsnog in beeld voor een terugkeer. Reden daarvoor is dat de club niet uitsluit dat Manchester United de trainer, die afgelopen maandag een kansloze 4-0 nederlaag leed op bezoek bij Crystal Palace, alsnog op straat gaat zetten. Omdat niet duidelijk is of dat op korte termijn al gaat gebeuren, zou de 35-jarige Farioli momenteel de beste papieren hebben. De Italiaan staat volgens Verweij open voor Ajax en zit financieel een stuk lager in de boom dan Potter dat deed. Van een akkoord met zowel Farioli als zijn Franse werkgever is echter nog geen sprake.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Pascal Kamperman kondigt groot Ajax-nieuws aan: 'Als ik de berichten mag geloven...'

Pascal Kamperman weet meer over de zoektocht van Ajax naar een nieuwe trainer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rudolf21
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Hij mocht geen scout meenemen.. In het hedendaagse voetbal is het normaal dat een trainer een deel van zijn hofhouding meeneemt zie Arne Slot naar Liverpool. Ajax wilt de regie in eigen handen houden zoek dan lekker een trainer van Jong Ajax en dan mag Alex Kroes zijn eigen opstelling bepalen. Napoleon graaft zijn eigen graf, al vaker gezegd.

KROTJE
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Hij staat ook op de shortlist van de club uit R'dam-Zuid dus Te Kloese laat maar zien of je club kan voldoen aan de wensen van de heer Potter. Kroes kan het niet volgens jullie 'denktank' Rudolf21. Dit beweert Rudie21: " In het hedendaagse voetbal is het normaal dat een trainer een deel van zijn hofhouding meeneemt zie Arne Slot naar Liverpool." Nou wat let je Te Kloese, je club is volgens Ruie21 super perfect, de aller aller allerbeste nr. 2 van Europa.

Rudolf21
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Ik snap dat je gefrustreerd bent. Te Kloese is een vakman jarenlange ervaring in Mexico wat een heel groot voetballand is + veel connecties. En bovenal een warm mens, dat kan je toch niet vergelijken met Alex Kroes. Jullie Napoleon gaat straks strijdend ten onder. Let maar op en dan heeft denktank Rudolf21 weer eens gelijk.

gtsb
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Ik ben het niet helemaal met je eens rudolf 21. Ja een coach neemt vaak mensen mee . Maar dat zijn meestal assistenten etc,geen scouts . Ik vind dat je passanten idd niet de regie moeten hebben . Maar wel wat invloed moeten hebben . Het moet allemaal samenwerken . En dat laatste kan gewoon niet meer met de mensen die er nu zitten . Krotje je laat weer je echte zelf zien hier met je reacties . De man die de afgelopen seizoenen overal naast zat . Feyenoord kan en wil Potter niet betalen . Verder is het niet zo heel gek dat veel mensen wat meer vertrouwen hebben in te kloese ,dan een kroes . Maar goed alle realiteit is bij jou zoek .

Rudolf21
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Feyenoord en Potter is ook helemaal niet aan de orde gtsb, we wachten rustig af met welke 3 coaches Feyenoord straks komt. Zal vast goed komen

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Rudolf la gaan . Van schreuder tot heitinga ,v gaal,v praag ,mislintat meneer wist het zeker . De redding kwam eraan ,nu weer met kroes. Een man die nog nooit in de top heeft gewerkt . Bij az en goahead !? Wat gedaan ???. Komt regelmatig met versterkingen aan voor ajax ,waar excelsior nog niet eens blij mee zou zijn .

KROTJE
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Waarom zou ik gefrustreerd zijn ouwe 'denktank' Rudie, jij bent gefrustreerd. Ik lach me een kriek met het zoeken van de nieuwe trainer voor de club uit R'dam-Zuid. Laat de Messias het maar eens waarmaken, want Kroes kon het niet toch ? Jij hebt zo'n éénzijdige kijk, Te Kloese kent jou niet eens man, voor Te Kloese ben jij nobody, wat zit je nou te fantaseren zoals met veel dingen. Ik verheug me op het nieuwe seizoen maatje.

KROTJE
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

GTSB, jouw mening is onbelangrijk. Ga je nu de 'denktank' Rudie21 te lijf ???

KROTJE
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Rudie21, "we wachten rustig af met welke 3 coaches Feyenoord straks komt." Nu al je indekken met je -terugtrekkende beweging- 'denktank' ? Pascal Bosschaert is vrij en Maurice Steijn ook, niet moeilijk doen club uit R'dam-Zuid.

KROTJE
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

GTSB, jouw mening is van generlei waarde.

gtsb
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Rudolf zo als je weet kom ik regelmatig bij onze club . Onder de fans is gewoon complete rust qua dat onderwerp . Te kloese gaat geen gekke dingen doen ,dus zeker niet zo'n dure jongen halen als potter. De media zoekt een verhaal ,en krotje slaat zoals altijd om zich heen . Te kloese zal best een goeie trainer vinden ,of het echt een succes wordt gaan we zien. Dat weet je nooit . Er moet gewoon klik zijn tussen td technische staf en selectie . Je kan alle voorwaarde creeeren ,maar 100% weet je het nooit .

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat heb je al zo vaak gezegd krotje 🤣🤣🤣🤣🤣. Jou mening is al jaren ik loop blind achter alle ajax mensen aan ,totdat het niet meer gaat . En dan doe ik of ik dat niet deed

KROTJE
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

GTSB, je onnavolgbare en super emotionele reacties waarin wrok de hoofdrol speelt met een sausje verzinsels er over heen passen niet in het profiel van deze site die over voetbal gaat en niet om persoonlijke vetes uit te vechten, helaas. O ja de groeten van Rob.

0laf
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Rudolf, helemaal mee eens. Lekker laten graven daar. Want wees eerlijk, aan het scoutingsapparaat kan het niet liggen. Daar wordt toch niet naar geluisterd.

Rudolf21
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Alex Kroes is een keiharde onderhandelaar zeggen ze maar vergeet niet dat kan op een gegeven moment ten koste gaat aan je omgeving. Mensen met een kleine piemel syndroom zullen hem omarmen (net als 2 op deze site) die vinden dit lekker zo’n onderhandelaartje. Herkennen zichzelf hierin, maar op den duur kost het je kop. Scheelt dat meeste ajaxfans toch meelopers zijn die aanbidden straks wel weer een of andere Danny Blind die even het roer om gaat draaien.

dilima1966
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Ik had begrepen dat ajax zelf de technische staf wou bepalen stelletje prutsers om de hoofdtrainer mensen voor de staf door zijn strot wou drukken

Storm
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Uiteindelijk prima voor Ajax. Die man wil teveel invloed kunnen uitoefenen (= macht) en wil qua geld dus geen water bij de wijn doen. Wat hij in principe natuurlijk zelf mag weten, maar daar hoef je als club niet in mee te gaan. Ok, afgesloten hoofdstuk. We gaan kijken hoe de gesprekken met Farioli of iemand anders gaan verlopen. En ik ben nog steeds van mening dat ze eens bij Marc van Bommel moeten aankloppen. Geen Ajax-type, maar wel iemand met ballen en waarvan ik denk dat hij tot iets positiefs in staat is.

dilima1966
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Nee geen macht Je bent hoofdtrainer wordt je opgezadeld met dave vos Zo goed doet hij het niet met jong ajax nog slechter als ze voor gangers Reageer

Storm
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Er is momenteel geen sprake van Dave Vos.

dilima1966
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Er wordt lang over gesproken dat ze dave vos assistent trainer willen door schuiven naar het eerste zo goed vindt ik hem niet

Kramer
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Het is niet raar dat de club 1 vanuit de club in de staf zet, dat is overal zo in de wereld. Maar over Vos was nog niet eens gesproken.

Kramer
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Het salaris.. de man kreeg 64miljoen mee bij Chelsea maar een salaris van 2,5m is te weinig. 😅 En de scout, tja kan mij niet voorstellen dat Ten Hag zijn eigen scouts meeneemt naar een club. Vind het beide een beetje drog redenen, eerste zal wel de grootste boosdoener zijn. Op naar de volgende, Kroes is ook geen makkelijke die alles maar geeft en dat is wel lekker nu.

Storm
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Precies.

Dropkick
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het lijkt we of er echt helemaal geen andere goeie trainers zijn , weet je wat het is , het is èèn en al vriendjes politiek, zoals nu de Potter - Henderson 😉 spaak loopt 🧠 nadenkertje !

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen