Drietal verbijstert Sneijder: 'Dat ze nu nog steeds het idee hebben dat Koeman ze gaat selecteren...'

14 mei 2024, 14:45

Wesley Sneijder begrijpt niets van Riechedly Bazoer, Justin Kluivert en Tahith Chong. Dick Advocaat onthult maandagavond in Veronica Offside dat zijn pogingen om het drietal te overtuigen om voor een interlandloopbaan voor Curaçao te kiezen vooralsnog slechts een oorverdovende stilte hebben opgeleverd, omdat de spelers nog altijd de hoop zouden koesteren op een plek in het Nederlands elftal.

In de tweede ronde van de WK-kwalificatie in Midden-Amerika neemt bondscoach Advocaat het in juni met de nationale ploeg van Curaçao op tegen Barbados en Aruba. De Kleine Generaal had Bazoer (AZ), Kluivert (Bournemouth) en Chong (Luton Town) graag in zijn selectie voor die duels opgenomen, maar geen van de drie heeft gereageerd op de toenaderingspoging van de Hagenees. "En er zijn er nog een paar, in totaal een stuk of zes. Dat zijn jongens die toch het idee hebben dat ze nog goed genoeg zijn voor het Nederlandse elftal. Dat mogen ze ook zelf bepalen, maar dat is wel teleurstellend", zegt de ervaren trainer.

De 27-jarige Bazoer speelde in juni 2016 zijn zesde (en voorlopig laatste) interland voor Oranje. Kluivert (25) maakte in december 2019 voor het laatst deel uit van de selectie, maar speelde in 2018 zijn vooralsnog enige twee interlands. De 24-jarige Chong kwam tot op heden niet verder dan zes wedstrijden voor Jong Oranje.

Sneijder kan geen begrip opbrengen voor het standpunt van het drietal. "Ik begrijp die spelers niet. Dat je nog steeds, nu, het idee hebt dat Ronald Koeman je gaat selecteren. Nee, Bazoer gaat er niet meer bij komen. Chong ook niet. En Kluivert ook niet", klinkt het stellig. De spelers zouden de kans om met Curaçao op het WK uit te kunnen komen juist met beide handen aan moeten pakken, betoogt de recordinternational: "Als voetballer is het WK spelen het mooiste wat er is, man. Ga die uitdaging aan, ga er lekker naartoe!"

Wim Kieft zou voor één van de drie nog wel een voorbehoud maken: "Kluivert is misschien de enige waar ik het een beetje van kan begrijpen. Die zit er wel een beetje tegenaan, als er blessures zijn ofzo." Advocaat denkt echter niet dat de zoon van voormalig Oranje-topscorer aller tijden Patrick Kluivert dat nog in zijn hoofd moet halen: "Die zijn ook al 24, 25, hè? Of ze dan nog erbij komen... Maar: als die jongens zelf nog het idee hebben daar goed genoeg voor te zijn, wie ben ik dan om te zeggen dat ze dat niet zijn?"

Bekijk hieronder het hele fragment uit Veronica Offside.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Wilfred Genee ontvangt live tijdens Vandaag Inside vernietigend appje over Valentijn Driessen

Jan Rotmans haalt tijdens de uitzending van het programma Vandaag Inside hard uit naar Valentijn Driessen.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

infielder
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Ja zo een topper als Sneijder zullen ze nooit worden maar als Vincent Janssen, Wout Weghorst en Marten De Roon worden geselecteerd moet er voor deze boys sowieso wel een kans zijn.

Danny86
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Chong is nog jong en heeft altijd wel het talent gehad voor de andere twee is het wel over

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen