Valentijn Driessen ontdekt het grote probleem binnen Ajax en walgt: 'Wellicht was Peter Bosz dan trainer'

3 mei 2024, 08:34
Foto: © Vandaag Inside

Valentijn Driessen is zeer kritisch op het functioneren van Jan van Halst bij Ajax. De journalist van De Telegraaf heeft zich al vaker kritisch uitgelaten over het inmiddels vertrokken bestuurslid van de Amsterdammers, maar doet dat vrijdag opnieuw in zijn column voor de ochtendkrant. Van Halst krijgt het zwaar te verduren.

Driessen vindt dat Van Halst er bij Ajax een potje van heeft gemaakt in zijn periode als lid van de raad van commissarissen (rvc) en als interim algemeen directeur. Het ontbreekt de oud-bestuurder van FC Twente volgens de journalist van De Telegraaf nu dan ook volledig aan zelfreflectie en schulderkenning. Dat irriteert Driessen, die vindt dat Van Halst grote fouten heeft gemaakt bij Ajax en geweigerd heeft om tijdig in te grijpen.

Artikel gaat verder onder video

"Marco van Basten complimenteerde Van Halst in de uitzending toen hij zei geen wegloper te zijn", schrijft Driessen in zijn column voor De Telegraaf. "Had hij (Van Halst, red.) Ajax maar de rug toegekeerd, moet je achteraf vaststellen. Dan was de schade wellicht beperkt gebleven. Maar volgens Van Basten sierde het Van Halst juist om bij Ajax te blijven. Terwijl Van Basten zelf regelmatig de handdoek in de ring gooide: bij SC Heerenveen en AZ om sportieve en gezondheidsredenen", gaat de sportjournalist verder. "Later verklaarde hij dat het vak van trainer-coach hem bij de keel greep."

Driessen haalt de uitspraken van Van Basten uit het verleden erbij, aangezien hij het goed vindt dat de oud-aanvaller zelfkennis heeft: "Een eigenschap die de voetballer Van Halst bezat, maar hij volledig ontbeert als bestuurder. Anders had hij na zijn totale mislukking bij FC Twente ’nee’ gezegd tegen Ajax’ verzoek om commissaris te worden en ’nee’ gezegd tegen de rol van tijdelijk directeur", stelt Driessen. "Wellicht zou Peter Bosz dan trainer van Ajax zijn geweest, was Mislintat niet binnengekomen of was hij kort gehouden en zou de afgeserveerde Klaas-Jan Huntelaar nu waarschijnlijk niet al meer dan een half jaar overspannen thuis zitten."

De oorzaak van bovenstaande genoemde gevolgen, zoals het laten lopen van Bosz als hoofdtrainer en het niet in toom houden van Mislintat, liggen niet enkel en alleen aan Van Halst, maar de bestuurder heeft een grote rol gehad als lid van de rvc, gespecialiseerd op het gebied van voetbaltechnische zaken. Zijn periode bij Ajax als bestuurder heeft uiteindelijk niet goed uitgepakt, zo kan gesteld worden. Tot verbazing van Driessen werden daarover nauwelijks kritische vragen gesteld in het programma Rondo van maandagavond op Ziggo Sport.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Sjaak Swart oppert uit het niets opvallende en weinig genoemde hoofdtrainer voor Ajax

Sjaak Swart werpt een nieuwe naam op als trainer van Ajax. "Dat vind ik een goede trainer, hij is zeker een kandidaat." 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Niet alleen Jan van halst het hele bestuur rvc heeft er een puinhoop van gemaakt. alleen eringa hendriks er uit. heeft het meer problemen opgeleverd. de rest is blijven zitten allemaal eruit

evanzet
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Ik weet 100% zeker dat er heel veel meer mensen zijn die van de Telegraaf en in het bijzonder Valentijn Driessen walgen dan van Jan van Halst. Laat deze clown eens zijn mond houden.

Dug out
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Van Halst moest zich kapot schamen! Hij was een van de weinigen met ‘voetbalkennis’. Hij heeft blind zijn handtekening gezet onder €108.300.000,00! Ajax naar de klote. Van Halst is te dom om te poepen…

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen