FC Zwolle op zoek naar twee miljoen euro

21 december 2009, 11:37   Bijgewerkt: 21 december 2009, 11:47

Ook FC Zwolle kampt met financiële problemen. De club wil op korte termijn 500.000 euro lenen, om zodoende weer in de zwarte cijfers te komen. Momenteel heeft Zwolle een tekort van liefst acht ton, op een begroting van 3,8 miljoen.

Zwolle gebruikt geld van sponsoren om tekorten van het jaar daarvoor weg te werken, een situatie waar volgens voorzitter Adriaan Visser snel een eind aan moet komen. "Dat kan niet langer. Er hoeft maar iets mis te gaan en je hebt de grootst mogelijke problemen", zegt hij in De Stentor. "Inmiddels is de min wat weggewerkt. We staan nu zes ton rood. Maar dat is niet onze grootste zorg. Het is vooral ons inkomsten- en uitgavenpatroon. Als we niets doen zitten we begin volgend jaar al in de problemen."

Visser heeft inmiddels een plan van aanpak opgesteld om de problemen te verhelpen. "We willen ons kapitaal versterken met dik twee miljoen euro. Verder hebben we de gemeente gevraagd mee te denken over de mogelijkheden bij een commerciële bank. We hebben twee lijnen uitgezet. We hebben een echte lening van een half miljoen euro nodig. En we willen een rekening-courant openen van 500.000 euro, waarmee we structureel schokken op kunnen vangen", aldus de preses.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen