Trabzonspor vervangt Fenerbahçe in CL

24 augustus 2011, 21:34

Trabzonspor is de vervanger van Fenerbahçe in de Champions League, zo heeft de UEFA woensdag bekendgemaakt. Fenerbahçe, de kampioen van Turkije, werd eerder op de avond uit het miljoenenbal gezet omdat het betrokken is bij een groot omkoopschaal in het Turkse voetbal.

Trabzonspor werd vorig seizoen tweede in de Turkse competitie en was daardoor veroordeeld tot het spelen van voorrondes. Hierin verloor het van Benfica, de huidige tegenstander van FC Twente. Maar door de beslissing van de UEFA is het alsnog toegelaten tot de groepsfase van het Europese kampioenenbal. De return van Trabzonspor tegen Athletic de Bilbao in de vierde kwalificatieronde van de Europa League, die voor donderdag gepland stond, gaat daardoor niet door. Athletic mag rechtstreeks de poulefase van de Europa League in.

De UEFA-reglementen schrijven voor dat wanneer een club niet kan deelnemen aan Europees voetbal deze vervangen dient te worden door de eerste ploeg uit hetzelfde land die daarvoor in aanmerking komt. Trabzonspor dus in dit geval, aangezien dat team vorig seizoen tweede werd in de Turkse Super Lig.

Overigens is ook Trabzonspor verdachte in het omvangrijke omkoopschandaal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen