Naci Ünüvar maakt keuze tussen Nederland en Turkije bekend

17 maart 2023, 19:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Naci Ünüvar heeft besloten voortaan uit te gaan komen voor de nationale ploeg van Turkije. De speler van Trabzonspor kwam in het verleden veelvuldig uit voor jeugdelftallen van het Nederlands elftal, maar heeft nu definitief besloten om zijn interlandloopbaan voor te zetten in Turkije.

Dat maakt de aanvaller bekend op zijn sociale media. De 19-jarige speler, die nog onder contract staat bij Ajax maar op huurbasis voor Trabzonspor uitkomt, heeft een woord van dank uitgesproken naar de KNVB voor de afgelopen jaren: "Trots en dankbaar voor alle prachtige momenten bij Oranje. Het is een geweldige eer geweest om het Oranje-tenue te dragen. Ik wil alle bondscoaches, stafleden en teamgenoten bedanken voor de mooie tijd", schrijft Ünüvar.

Ünüvar, die als een van de grootste talenten uit de jeugdopleiding van Ajax wordt gezien, speelde voor Oranje 33 interlands in verschillende jeugdteams. Vanaf nu wordt dat dus Turkije, waar de voetballer momenteel ook speelt. Toch lijkt het de bedoeling dat Ünüvar komende zomer weer terug gaat keren bij Ajax.

Het is voor de aanvaller de vraag of hij nog serieuze kansen gaat krijgen in Amsterdam. Reden voor de speler om naar Trabzonspor te vertrekken had te maken met het feit dat hij weinig kansen kreeg in het eerste elftal van Ajax. In Turkije speelde Ünüvar tot dusver zeven wedstrijden in de competities, wat laat zien dat hij daar ook nog geen vaste basisspeler is.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Quarlon
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Zou verboden moeten worden

Paulito
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ondankbaar maar hier in Nederland was je toch niet opgeroepen.

PPMS
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Wat een gelul altijd dat die jongens ondankbaar zouden zijn. Hij snapt zelf echt wel dat hij in Turkije meer kans heeft om te spelen dan hier. Niks mis mee. Tenzij je nu gaat roepen dat jij voor NL zou kiezen terwijl je weet dat je, met alle respect, een middelmatig voetballertje bent... Natuurlijk niet.

Quarlon
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ondankbaar dus

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen