Leekens roept verbannen Hazard toch op

25 augustus 2011, 13:52   Bijgewerkt: 25 augustus 2011, 14:13

Wegens diens wangedrag tijdens België-Turkije had bondscoach Georges Leekens laten weten Eden Hazard twee wedstrijden te passeren voor de nationale ploeg van België. Leekens heeft de sterkspeler van OSC Lille echter toch opgeroepen voor het EK-kwalificatieduel bij Azerbeidzjan en de oefenpot tegen de VS (2 en 6 september).

Leekens haalde Hazard tegen Turkije naar de kant. De aanvaller was het daar niet mee eens en zocht woedend de kleedkamer op. Bovendien ging hij tijdens het duel een hamburger eten buiten het stadion. Daarom schorste Leekens Hazard voor twee wedstrijden. Na een goed gesprek tussen beide heren is de straf echter opgeheven.

Hazard miste twee weken geleden wel de oefeninterland tegen Slovenië. Eén dag schorsing vindt Leekens wel genoeg. De oud-coach van Roda JC Kerkrade wil nu vooruit kijken. "Deze bladzijde is omgedraaid", zegt hij tegenover Sporza. "Hij heeft een signaal gekregen en het is nu aan hem om dat te beantwoorden door zijn verantwoordelijkheid op te nemen. Hij begint net als iedereen weer met een wit blad. Eden heeft kwaliteiten, hij kan heel belangrijk zijn voor de Duivels. Ik wil dat iedereen in dezelfde boot zit. Daarom laten we Eden niet vallen."

Ook Ajacieden Jan Vertonghen en Tony Alderweireld maken deel uit van de selectie van de Rode Duivels, evenals PSV’er Dries Mertens.

De volledige selectie van België:

Doel: Mignolet (Sunderland), Courtois (Atletico Madrid), Gillet (Bologna)

Verdediging: Alderweireld (Ajax), Odoi (Anderlecht), Kompany (Man.City), Van Buyten (Bayern München), Vermaelen (Arsenal), Vertonghen (Ajax), Lombaerts (Zenit)

Middenveld: Fellaini (Everton), Hubert (Genk), Witsel (Benfica), Simons (Nürnberg), Odjidja (Club Brugge), Van Damme (Standard), Mertens (PSV), Hazard (Rijsel)

Aanval: Dembele (Fulham), De Camargo (Mönchengladbach), Vossen (Genk), Ogunjimi (Genk), Lukaku (Chelsea), Vleminckx (Club Brugge)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen